back

Людмила Позняк відвідала підприємство «Папернянський кар’єр скляних пісків» у Олешні

26 червня 2020

У рамках відвідування Добрянської ОТГ голова райдержадміністрації Людмила Позняк разом із своїм заступником Світланою Тризною ознайомилися з роботою ТОВ «Папернянський кар’єр скляних пісків», яке було засновано в 1998 році. Андрій Кушик останні тринадцять років незмінний керівник підприємства.

Голова РДА схвально оцінила роботу ТОВ «Папернянський кар’єр скляних пісків».

Масштаби діяльності підприємства справді вражають. Підприємство розвивається, інвестує кошти в нове обладнання, дороги, постійно працює над поліпшенням якісних показників піску, нарощує обсяги виробництва, допомагає громаді, працівники отримують достойну заробітну плату, наповнюється місцевий бюджет, а це — розвиток інфраструктури громади та району вцілому, — зазначила Людмила Позняк. 

ТОВ «Папернянський кар’єр скляних пісків» — найбільше в районі підприємство та  одне з провідних підприємств України з видобутку, збагачення і збуту природних кварцових пісків. Здійснює свою діяльність на базі Папернянського і Грибово-Руднянського родовищ в Ріпкинському районі.

На долю підприємства припадає 71,9% від загального обсягу промислового виробництва району, яке складає 119,2 мільйона гривень. У товаристві працює 109 осіб.

Сировина, доведена на збагачувальній фабриці до високих якісних показників, використовується для виготовлення листового віконного, лабораторного, медичного скла, скляної тари, кришталю, облицювальної плитки, кераміки, сухих будівельних сумішей та інших видів продукції.

Папернянський кар’єр скляних пісків реалізовує свою продукцію потужним виробникам склотари, скловиробів, сухих будівельних сумішей та будівельних матеріалів як на внутрішньому (Київська, Рівненська, Житомирська області), так і на зовнішньому (Білорусь, Болгарія) ринках. Відвантаження продукції відбувається автотранспортом та залізничним транспортом.

Керівники побували також на кар'єрі, де підприємство здійснює видобуток піску.

 

 


Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації