back

Під Ріпками додатково встановили знак «дикі тварини»

18 червня 2020

Попереджувальний знак «Дикі тварини» з відповідною інформаційною табличкою «Зона дії» встановлено на автодорозі міжнародного значення М-01 (Київ – Чернігів – Нові Яриловичі) перед селищем Ріпки.

Саме на цій ділянці навесні цього року трапилася аварійна ситуація, в результаті чого постраждав лось, ці тварини належать до червонокнижних. За інформацією Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства, з початку року тварини були збиті біля сіл Пилипча та Нові Яриловичі (біля села Нові Яриловичі на дорозі вночі загинув трирічний лось, а водій зник з місця дорожньо-транспортної пригоди).

Зокрема, на автодорогах міжнародного та державного значення Чернігівської області встановлені п’ять таких дорожніх знаків. Крім Ріпкинщини,  попереджувальні знаки встановлені між селами Кіпті та Ягідне (Козелецький та Чернігівський райони) та на автомобільному шляху державного значення М-02, Е-101 (Кіпті – Бачівськ) біля поворотів до сіл Чемер і Розівка (Козелецький район). 

Зазначені знаки встановлені в місцях переходів диких тварин, аби зменшити кількість аварійних ситуацій. Робота проведена Службою автомобільних доріг в області за рішенням робочої наради, яку провів заступник голови облдержадміністрації Олександр Савченко на початку травня цього року.

 

Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації

за інформацією Департаменту екології та природних ресурсів
Чернігівської облдержадміністрації