back

В районі невідкладно вживаються заходи для недопущення поширення вогнища COVID-19

11 червня 2020

Сьогодні, 11 червня, голова Ріпкинської РДА Людмила Позняк разом із головою районної ради Романом Шупелем провели позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій для оперативного реагування у зв’язку з виявленням першого в районі випадку на захворювання COVID-19 у Гучині.

– Ми не закриваємо населений пункт, про жодні обмеження конституційних прав і свобод громадян не йдеться. Наразі встановлюємо контактних осіб, щоб максимально мінімізувати поширення вірусу. Всі відповідальні служби діють, ними вживаються всі необхідні заходи реагування. Контактні особи повинні максимально перейти на режим самоізоляції. Лише свідоме ставлення та виконання санітарно-гігієнічних правил не допустить поширення інфекції, – акцентувала Людмила Позняк.

Ухвалено низку важливих рішень, зокрема:

Гучинській сільській раді спільно з Ріпкинськомим ВП ЧВП ГУНП в  Чернігівській області, КНП «Ріпкинський районний центр ПСМД», районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області, районним лабораторним відділенням ДУ «Чернігівський ОЛЦ МОЗ України»:

  • забезпечити контроль за суб’єктами господарювання щодо проведення ними поточної дезінфекції приміщень, прилеглої території та реалізації продуктів харчування в фасованому та ізольованому вигляді;
  • інформувати населення про впровадження профілактичних, протиепідемічних та інших заходів;
  • проводити дезінфекційні заходи в осередку небезпечного інфекційного захворювання;
  • здійснювати контроль за дотриманням режиму самоізоляції хворим та особами, які мали контакт з хворим на COVID-19 в с. Гучин Ріпкинського району.

Рішення вступає в силу невідкладно.

 
Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації