back

На Ріпкинщині перший підтверджений випадок захворювання на коронавірус

11 червня 2020

У Ріпкинському районі зафіксовано перший випадок коронавірусу.

Чоловік 1966 року народження з села Гучин звернувся планово до сімейного лікаря. За визначеною категорією в нього взяли мазки на ПЛР-тест. Результати ПЛР-тесту надійшли сьогодні, 11 червня, у першій половині дня. ПЛР-дослідження підтвердило інфікування.

Стан чоловіка задовільний, відсутні будь-які симптоми, тому підстав лягати в лікарню немає. Чоловік знаходиться вдома на самоїзоляції. У родині проживає п'ятеро осіб, всі вони зараз знаходяться на самоізоляції. На самоізоляції також знаходиться і сімейний лікар, який приймав хворого.

Зараз оперативно встановлюється історія контактів родини. Найближчим часом буде проведено і лабораторне дослідження ПЛР. У будинку, де проживає родина, проводиться дезінфекція.

В оперативному режимі відбулося позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Комісія прийняла відповідні рішення щодо застосування обмежувальних заходів. 

Нагадуємо: найважливіше у нинішній ситуації – дотримуватися максимальної самоізоляції та дотримання санітарно-гігієнічних правил.

 

Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації