back

Актуальні питання району обговорили на нараді

02 червня 2020

Під час робочої наради, яку провела сьогодні, 2 червня, голова райдержадміністрації Людмила Позняк, обговорили актуальні питання життєдіяльності району та проблеми, які потребують вирішення.

Звітували начальники управлінь, відділів районної державної адміністрації, керівники підприємств, установ та організацій району.

Особливу увагу голова РДА Людмила Позняк звернула на питання ліквідації сміттєзвалищ у Ріпках. Після обговорення Людмила Позняк надала доручення ріпкинському селищному голові Сергію Гарусу щодо вжиття невідкладних заходів з цього питання із залученням відповідних служб, людей, що працюють на громадських роботах. 

Як повідомив директор Ріпкинської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура, на сьогодні на обліку філії 342 безробітних району, збільшення кількості безробітних відбулося за рахунок закінчення опалювального сезону,  людей, що працювали за цивільно-правовими договорами, а  також – за межами району та повернулися додому внаслідок карантину.

Анатолій Тужик, начальник Ріпкинського відділення обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області повідомив, що на сьогодні відділенням прийом громадян здійснюється, всі пенсії виплачуються вчасно.

Про роботу з сім'ями, які опинились у складних життєвих обставинах, учасників АТО/ООС, прийомними та де виховуються діти з інвалідністю розповіла директор Ріпкинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Леся Сидоренко. Зокрема, вона зазначила, на обліку перебуває 95 сімей, які опинились у СЖО. До Міжнародного дня захисту дітей проводитиметься вітальна акція –15 родинам району, які опинились у складних життєвих обставинах, нададуть продуктові набори від благодійної організації.

Начальник служби у справах дітей Валентина Савенко доповіла про основні напрямки роботи свого підрозділу з дітьми з неблагополучних сімей, сиротами та позбавленими батьківського піклування, відзначивши тісну взаємодію з поліцією, освітніми та медичними установами, центром соціальних служб. Зокрема, вона порушила питання відсутності в Добрянській ОТГ служби у справах дітей.

Людмила Позняк надала доручення керівникам служби у справах дітей та центру соціальних служб підготувати інформацію щодо надання допомоги дітям, якими вони опікуються, а також звернень до голови Добрянської ОТГ з приводу введення у структуру профільних фахівців та які відповіді надходили. 

Про стан справ у медичній галузі району прозвітували генеральні директори КНП "Ріпкинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги" та "Ріпкинська центральна районна лікарня" Віра Семендяй та Петро Моспанко. Зокрема, вони поінформували про проєкт капітального ремонту приміщення Добрянської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, на який виділено субвенції з державного бюджету 2 мільйони 708,6 тисячі гривень. Обговорили також необхідність роботи та навантаження лаборанта, кабінет якого знаходитиметься у приміщенні реконструйованої амбулаторії.

Начальник відділу освіти райдержадміністрації Леонід Багмут доповів про роботу закладів освіти та нагальні проблемні питання, зокрема, підготовку закладів освіти до нового навчального року.  

Голова РДА Людмила Позняк підкреслила важливість та необхідність підтримки закладів освіти об’єднаними територіальними громадами.

Про економічні питання поінформувала начальник відділу економічного та агропромислового розвитку, торгівлі та інфраструктури РДА Ольга Манжула. Вона зазначила, що наразі серед головних питань, які координує відділ є залишок коштів перехідної субвенції з державного бюджету з 2018 року, а це 2,4 мільйона гривень на проєкт реконструкції парку відпочинку у Ріпках. Розпорядник – Ріпкинська селищна рада. Ріпкинський селищний голова Сергій Гарус поінформував, що після оформлення всієї документації, комплектуючі для вуличних ліхтарів будуть закуплені в Україні і роботи продовжаться в червні, кошти будуть повністю освоєні. У продовження Ольга Манжула додала, що залишилися 300 тисяч гривень коштів перехідної субвенції з державного бюджету з 2018 року по капітальному ремонту ФАПу у Малому Листвені. Подані пропозиції проєктів до Мінрегіону на субвенцію з державного бюджета на 2020 рік.

Людмила Позняк зазначила, що для реконструкції ФАПу виділених коштів замало, але будемо залучати до співфінансування сільську раду та спонсорів, щоб прискорити процес та розпочати роботи у червні.

Серед озвучених питань на нараді: призупинення виконання судових рішень, благополучна епідеміологічна ситуація в районі, відкриття дошкільних навчальних закладів після карантину, відновлення забезпечення автобусним сполученням ПАТ «Ріпкинське АТП-17444»,  фінансування дошкільних навчальних закладів тощо.

Голова РДА Людмила Позняк за підсумками наради надала низку доручень.

 
 
 
 
Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації