back

На Ріпкинщині проводять конкурс з визначення програм, розроблених громадськими об’єднаннями ветеранів

02 червня 2020

Управління соціального захисту населення районної державної адміністрації оголошує конкурс з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених громадськими об’єднаннями ветеранів, на виконання (реалізацію) яких надається фінансова підтримка з районного бюджету у 2021 році.

Конкурс проводиться відповідно до абзацу другого пункту 4 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на фінансову підтримку громадських об’єднань ветеранів, заходи з відвідування військових поховань і військових пам’ятників та з відзначення святкових, пам’ятних та історичних дат, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.02.2018 № 156, пункту 4 Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.10.2011 № 1049, керуючись розпорядженням в.о. голови районної ради від 14 грудня 2018 року № 1728, «Про проведення конкурсу з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених громадськими об’єднаннями ветеранів, на виконання (реалізацію) яких надається фінансова підтримка з районного бюджету», та з метою ефективного розподілу коштів, передбачених у районному бюджеті на фінансову підтримку громадських об’єднань ветеранів. 

 

Конкурсні пропозиції подаються на розвязання таких пріоритетних завдань:

 

  1. Військово-патріотичне виховання молоді, що ґрунтується на героїзації подвигів борців за незалежність України. Формування позитивного іміджу захисника України.
  2. Моніторинг реалізації прав і гарантій, передбачених законодавством ветеранам та членам їхніх сімей.
  3. Відзначення святкових, пам’ятних та історичних дат, пов’язаних з вшануванням та увічненням пам’яті ветеранів війни, жертв нацистських переслідувань та політичних репресій, захистом незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, формуванням соборності та державності, проголошенням незалежності України, а також відвідування військових поховань і військових пам’ятників. Вшанування пам’яті загиблих захисників України, загиблих військовослужбовців при виконанні інтернаціонального обов’язку в Афганістані, жертв голодомору.

Фінансова підтримка надається за рахунок коштів районного бюджету для виконання (реалізації) програм (проєктів, заходів) загально районного рівня.

 

Конкурсна пропозиція складається державною мовою та має містити:

 

1) заяву про участь у конкурсі, складену за формою, що затверджена розпорядженням в.о.голови районної ради від 14 грудня 2018 року № 1728, «Про проведення конкурсу з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених громадськими об’єднаннями ветеранів, на виконання (реалізацію) яких надається фінансова підтримка з районного бюджету» за підписом керівника або уповноваженої особи громадського об’єднання ветеранів, скріпленим печаткою громадського об’єднання ветеранів (у разі наявності) (оригінал і п’ять копій);

2)  копію свідоцтва про реєстрацію громадського об’єднання, або виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних-осіб підприємців та громадських формувань скріпленим печаткою громадського об’єднання (у разі наявності);

3) копія статуту громадського об’єднання, скріплена печаткою громадського об’єднання ветеранів (у разі наявності);

4) копію документа, виданого територіальним органом ДФС. Що підтверджує включення (на дату подання конкурсної пропозиції) громадського об’єднання до Реєстру не прибуткових установ та організацій;

5)  опис програми (проекту, заходу) та розрахунок витрат, необхідних для виконання (реалізації) програми (проекту, заходу), за формою, що затверджена розпорядженням в.о.голови районної ради від 14 грудня 2018 року № 1728, «Про проведення конкурсу з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених громадськими об’єднаннями ветеранів, на виконання (реалізацію) яких надається фінансова підтримка з районного бюджету» (оригінал і п’ять копій);

6) листи-підтвердження органів державної влади, органів місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, наукових установ, інститутів громадянського суспільства, інших установ та організацій (в разі їх залучення до виконання (реалізації) програми (проекту, заходу);

 7) інформацію про діяльність  громадського об’єднання, зокрема досвід виконання (реалізації) програми (проекту, заходу) протягом останніх двох років за рахунок бюджетних коштів та інших джерел фінансування, джерела фінансування громадського об’єднання, його матеріально-технічну базу та кадрове забезпечення;

8) інформація у довільній формі щодо не вчинення  громадським об’єднанням бюджетного правопорушення протягом одного бюджетного періоду;

9) документ, що підтверджує повноваження уповноваженої особи громадського об’єднання (на підписання, подання чи захист конкурсної пропозиції – у разі підписання чи захисту конкурсної пропозиції не керівником громадського об’єднання).

Конкурсні пропозиції можуть подаватися громадськими об’єднаннями ветеранів, які зареєстровані відповідно до вимог законодавства не пізніше ніж за один день до оголошення проведення конкурсу, внесені до Реєстру громадських об’єднань (на пі та утворені з метою захисту прав і свобод, задоволення суспільних, зокрема соціальних, та інших інтересів ветеранів війни, які отримали свій статус відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Конкурсна пропозиція має подаватися у друкованому та електронному вигляді.

Усі документи, що складають друкований варіант конкурсної пропозиції (та окремо їх копії), мають бути пронумеровані, прошнуровані та скріплені печаткою громадського об’єднання (у разі її наявності).

Конкурсна пропозиція не повертається учасникові конкурсу.

Громадське об’єднання може подавати на конкурс декілька конкурсних пропозицій.

Відповідальність за достовірність інформації, що міститься у конкурсній пропозиції, покладається на учасника конкурсу.

До участі у конкурсі не допускаються громадські об’єднання у разі, коли:

1) інформація, зазначена в конкурсній пропозиції, не відповідає інформації про громадське об’єднання, що міститься у відкритих державних реєстрах;

2) громадське об’єднання зареєстроване пізніше ніж за два роки до оголошення проведення конкурсу;

3) громадське об’єднання відмовився від участі в конкурсі шляхом надсилання його організаторові офіційного листа;

4)   громадське об’єднання перебуває у стадії припинення;

5) конкурсну пропозицію подано після закінчення встановленого організатором строку подання конкурсних пропозицій та/або не в повному обсязі;

6) установлено факт порушення громадським об’єднанням вимог бюджетного законодавства, крім попередження, протягом одного бюджетного періоду.

Громадське об’єднання бере участь у співіснуванні програми (проекту, заходу) в розмірі не менш як 25 відсотків необхідного обсягу фінансування.

Внесок для виконання (реалізації) програм (проекту, заходу) може здійснюватись громадським  об’єднанням, яке визнано переможцем конкурсу та отримало фінансову підтримку за рахунок бюджетних коштів, як матеріальні чи нематеріальні ресурси, у тому числі разові, цільові внески та відрахування засновників і членів, як оплата вартості приміщення, техніки, обладнання, проїзду.

Адміністративні витрати на організаційне та матеріально-технічне забезпечення громадського об’єднання для виконання (реалізації) програм (проєктів, заходів) можуть становити не більше як 20 відсотків загального обсягу коштів фінансової підтримки.

Конкурсні пропозиції приймаються до 1 вересня 2020 року щоденно, крім суботи, неділі та святкових днів з 10:00 до 16:00 (перерва  з 13:00 до 14:00) за адресою: 15000, смт Ріпки, вул. Святомиколаївська, 114, кімната 208, тел. (04641) 2-15-80, або в електронному вигляді за адресою: [email protected].

Затвердження переліку переможців конкурсу відбудеться протягом трьох робочих днів з дня складення конкурсною комісією рейтингу конкурсних пропозицій.

Дата проведення першого засідання конкурсної комісії буде повідомлена додатково.

 

Управління соціального захисту населення
районної державної адміністрації