back

Робочий візит Людмили Позняк у Добрянську ОТГ

03 червня 2020

Голова Ріпкинської районної державної адміністрації Людмила Позняк спільно із своїм заступником Світланою Тризною, вчора, 2 червня побували у Добрянській ОТГ.

Під час робочої зустрічі Людмила Позняк обговорила із добрянським селищним головою Володимиром Ткаченком створення в ОТГ служби у справах дітей. Керівник району наголосила на важливості роботи служби, адже  цей самостійний структурний підрозділ опікуватиметься захистом прав та інтересів дітей. А їх у громаді 625. Зокрема, у полі зору служби – умови виховання та проживання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Служба тісно взаємодіятиме з органами місцевої влади, медичними та освітніми установами, правоохоронними органами для забезпечення інтересів дітей, особливо тих, які виховуються у сім’ях, що опинились у складних життєвих обставинах. Варто зазначити: утворення таких підрозділів в об’єднаних територіальних громадах — обов’язкова вимога законодавства.

Селищний голова Володимир Ткаченко розповів очільниці району про стан справ у своїй громаді і висловив пропозиції та ідеї щодо подальшого розвитку ОТГ в умовах децентралізації.

В рамках робочої поїздки Людмила Позняк оглянула матеріально-технічну базу та поспілкувалася з керівниками Добрянської ЗОШ І-ІІІ ступенів, амбулаторії загальної практики сімейної медицини та молодіжного центру.

Голова РДА одразу звернула увагу на недобудований дах Добрянської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

—  Наразі необхідно терміново вирішувати це питання. Неприпустимо, щоб внаслідок дощів та підтікань даху зруйновувалася будівля, адже вже проведені часткові ремонти в класних кімнатах.  Я обовязково досконало вивчу цю проблему та зроблю все можливе, щоб допомогти завершити всі ремонтні роботи до початку нового навчального року, — зазначила Людмила Позняк.

 
 
У Добрянці планується капітальний ремонт Добрянської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, яка, за бажанням громади Добрянської ОТГ, буде розміщена у будівлі колишньої поліклініки. Відповідно розпорядження голови обласної державної адміністрації від 03.03.2020 № 125 «Про внесення змін до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 28.08.2018 № 490» на проєкт "Капітальний ремонт приміщення (в т.ч. оплата проєктно-вишукувальних робіт та експертизи) Добрянської амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Б. Хмельницького 60а, в смт Добрянка, Ріпкинського району" виділено 2 мільйони 708,6 тисячі гривень субвенції з державного бюджету. Замовник – Комунальне некомерційне підприємство «Ріпкинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Ріпкинської районної ради Чернігівської області.
В амбулаторії планується побудувати кабінет для проведення досліджень крові, сечі та ЕКГ-досліджень, 2 кабінети для сімейних лікарів, маніпуляційний та дитячий кабінети, а також відділення швидкої медичної допомоги. 
 
Голова РДА Людмила Позняк наголосила, що особисто слідкуватиме за ходом проведення робіт виконавцями.
– Я докладу максимум зусиль, щоб всі необхідні роботи виконувалися вчасно і добросовісно. Щоб в цій амбулаторії були створені всі умови для надання якісних медичних послуг населенню,  – зазначила Людмила Позняк. 
 
 
Під час свого візиту у Добрянську ОТГ Людмила Позняк передала двом родинам з Добрянки, які опинились у складних життєвих обставинах продуктові набори від збірки "Андріїв гріш", що діє під патронатом Блаженнішого Святослава, глави УГКЦ та за підтримки Благодійного фонду "Карітас Київ".
 

Крім того, голова РДА Людмила Позняк побувала  на державному підприємстві "Добрянське лісове господарство" та поспілкувалася із його директором Іваном Горохівським. Це одне з найбільших бюджетоутворюючих підприємств району. За 1 квартал 2020 року «Добрянським лісгоспом» до бюджетів усіх рівнів сплачено 14,5 мільйона гривень. Чисельність працюючих складає 266 осіб. Цьогоріч «Добрянський лісгосп» увійшов у першу п'ятірку лісгоспів області, які охопили лісовідновленням найбільші площі, - 152,6 гектарів лісових насаджень. 

У спілкуванні керівники обговорили виклики, з якими стикається підприємство у своїй діяльності.

 

Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації