back

Державна допомога на дітей батькам – підприємцям

12 травня 2020

З метою забезпечення додаткових соціальних гарантій на період карантину для фізичних осіб-підприємців, які мають дітей, а також для осіб, які були звільнені з роботи і зареєструвались в центрі зайнятості як безробітні, Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України „Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми” від 22.04.2020 № 329 (далі – Постанова № 329).

Постановою № 329 запроваджено допомогу на дітей фізичним особам-підприємцям, які належать до першої та другої групи платників єдиного податку, і сплатили єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за усі місяці 2019 року або протягом усіх місяців 2019 року після державної реєстрації фізичної особи–підприємця. Така допомога надаватиметься на кожну дитину до досягнення нею 10-річного віку у розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для дітей відповідних вікових груп (для дітей віком до 6-ти років – 1779 грн,  для дітей віком від 6-ти до 10-ти років –   2 218 гривень).

Призначення та виплата вищезазначеної допомоги здійснюється структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах рад за зареєстрованим місцем проживання або місцем проживання фізичної особи-підприємця.

Для громадян, які обиратимуть спосіб подання заяви про призначення допомоги  в електронній формі, надаємо посилання на стартову сторінку системи надання послуги з призначення допомоги – https://dopomoga2fop.ioc.gov.ua, або звернутися особисто з відповідною заявою до управління соціального захисту населення Ріпкинської райдержадміністрації за попереднім записом. За більш детальною інформацією зазначеній категорії підприємців просимо звернутися  за тел.: (04641) 2-11-54 або (04641) 2-15-80.

 

За інформаціїю управління соціального захисту населення
Ріпкинської районної державної адміністрації