back

У Ріпках вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні

08 травня 2020

Сьогодні, 8 травня, у День пам’яті та примирення, голова районної державної адміністрації Геннадій Поляк разом із ріпкинським селищним головою Сергієм Гарусом  вшанували пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, завдяки чиїй жертовності та мужності Україна і весь світ були врятовані від нацистського поневолення.
Керівники хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів, що полягли в боях у Другій світовій війні, та поклали квіти до обеліску Слави та братської могили воїнів-визволителів, до меморіального комплексу героям АТО і Небесної Сотні, пам’ятного знаку "Загиблим та померлим в наслідок Чорнобильської катастрофи" та пам'ятника учасникам бойових дій на території інших держав у парку Слави селища Ріпки.

У ці дні ми вчергове переосмислюємо події давно минулих років, віддаємо данину пам’яті всім, хто загинув у страшній війні, яка забрала понад 56 мільйонів людських життів по всьому світу, у тому числі 10 мільйонів - в Україні.

Більше 6 тисяч солдатів та офіцерів полягли при вигнанні нацистів з Ріпкинщини та при форсуванні Дніпра.

Із 16 тисяч захисників з нашого району, 10 тисяч загинули на полях битв.

За часи окупації Ріпкинщини нацистами вбито, закатовано, розстріляно півтори тисячі та вивезено в рабство більше 3 тисяч мирних жителів.

Пам’ятаємо!

 

 
 
Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації