back

Учасники бойових дій Другої світової війни отримають матеріальну допомогу з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

06 травня 2020

Цивілізованість держави визначається її ставленням до людей похилого віку і, зокрема, ветеранів війни. Турбота про них — одне з основних завдань влади усіх рівнів.

В ці дні держава відзначає важливу подію у житті країни - 75-у річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Це  знакова подія, що  з плином часу не втрачає своєї високої духовності та суспільного значення. Вона дає можливість ще раз доземно вклонитися героям, які, не шкодуючи свого життя, здолали ворога, відстояли честь і свободу Батьківщини. Можливість  низько схилити  голови перед світлою пам’яттю мільйонів воїнів і мирних людей, які поклали своє життя заради миру та майбутнього прийдешніх поколінь. Україна завжди по праву буде пишатися ветеранами, трудовими здобутками, у результаті яких держава відродилася з попелу і руїн.

Це свято священне для всіх нас та є частинкою історії маєже кожної української родини. Все далі й далі відходять у минуле події Другої світової війни. Але не зітруться вони з пам’яті наших ветеранів, яких, на превеликий жаль, з кожним роком залишається з нами все менше.

Із нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення та 75-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні учасники бойових дій, які безпосередньо брали участь у Другій світовій війні,  та проживають у Ріпкинському районі отримають матеріальну допомогу в рамках районної програми надання матеріальної допомоги громадянам району. Вже підписані відповідні розпорядження.

- Багато речей нас з вами попросили відкласти на «після карантину» і ми всі відповідально ставимось до цього заклику. Але є речі, які не можна відкласти на потім. Одна з таких речей – це подякувати ветеранам Другої світової війни за їхню мужність та перемогу, яку вони здобули 75 років тому. У Ріпкинському районі учасників бойових дій залишилось всього 12 і, на жаль, сьогодні, мабуть, вперше за 75 років вони не зможуть відсвяткувати та вшанувати пам’ять мільйонів загиблих в оточенні родини та друзів, з якими вони були разом під час тієї страшної війни. Ми, нащадки, перед ветеранами в неоціненному боргу. Наш обов’язок - охопити всіх ветеранів війни особливою турботою, належним соціальним захистом та медичним обслуговуванням. Цьогоріч вперше прийнято рішення виділити з районного бюджету одноразову адресну соціальну матеріальну допомогу учасникам бойових дій Другої світової війни, її отримають 12 осіб.  Ми розуміємо, що в умовах карантину в багатьох людей тяжке матеріальне становище, а ці виплати можуть хоч трохи допомогти. До 77-ї річниці вигнання нацистів з Ріпкинщини цим ветеранам буде виділено з районного бюджету ще по 3 тисячі гривень, - зазначив голова райдержадміністрації Геннадій Поляк.

Згідно із розпорядженнями, матеріальну допомогу в розмірі 2000 гривень виплатять:

  • Анищенку Олександру Івановичу, жителю смт Любеч;
  • Байдаку Олександру Івановичу, жителю с. Неданчичі;
  • Бібіку Івану Івановиу, жителю с. Олешня;
  • Брагиді Івану Кононовичу, жителю с. Скитьки;
  • Єкименку Олександру Михайловичу, жителю смт Добрянка;
  • Заровній Ніні Андріївні, жительці с. Бихольцохівка;
  • Мандрику Івану Пантелійовичу, жителю с. Пушкарі;
  • Мозолюку Семену Селівестровичу, жителю смт Любеч;
  • Овчинкіну Костянтину Олексійовичу, жителю смт Ріпки;
  • Одинцю Савелію Лукичу, жителю с. Буянки;
  • Пугачу Василю Павловичу, жителю смт Ріпки;
  • Соловей Катерині Павлівні, жительці с. Вербичі.

Виплати одноразової адресної соціальної матеріальної допомоги будуть доставлені ветеранам особисто.

 

Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації