back

Звернення голови Ріпкинської РДА Геннадія Поляка до жителів Ріпкинщини

15 квітня 2020

Шановні віряни Ріпкинщини!

 

Цього року до традиційного почуття пасхальної радості додалося ще й відчуття особливої відповідальності та тривоги, зумовлені особливими умовами відзначення Великодня – в умовах масового поширення епідемії коронавірусу.

 

Звертаюся до вірян та всіх священнослужителів з проханням максимально дотримуватися офіційно запроваджених Урядом України правил карантину, аби не наражати себе, своїх близьких та друзів, а також всіх віруючих на очевидну небезпеку.

 

При цій нагоді повторюю основні з цих правил та надаю роз'яснення щодо організації пасхальних урочистостей:

 

Cлужби у храмах проводитимуться, однак, за участю не більше 10 осіб, які здійснюють богослужіння. Обов’язковою умовою є носіння захисних масок чи респіраторів усіма присутніми. Святкові богослужіння буде організовано на загальнодержавних каналах та обласних телевізійних каналах з різних храмів, на вебсторінках церков та у мережі Facebook або на YouTube-каналах, тож всеношну можна подивитися, не виходячи з оселі.

 

Паски хлібокомбінату Ріпкинського ССТ протягом трьох днів: у четвер, п'ятницю і суботу будуть освячуваться о. Іоаном (Голоботовським) та продаватимуться у торговельній мережі району.  Тож усі бажаючі зможуть купити вже освячений хліб.

 

Вірянам не забороняється відвідувати храми у індивідуальному порядку в час відсутності проведення богослужінь, але в такому разі кількість осіб, які одночасно перебувають разом не повинна бути більше двох у великих храмах та однієї у храмах меншого розміру, не враховуючи священнослужителя. Усі присутні зобов’язані носити маски, а ззовні не повинно бути черг.

 

Кожна людина повинна відчувати відповідальність не лише за своє власне життя, а й за життя своїх близьких та рідних, а також усіх віруючих.  

 

Сподіваємося, дотримання карантинних обмежень на Великодні свята дозволить суттєво стримати поширення коронавірусної хвороби.

 

Жодна пандемія не зможе зменшити чи знівелювати тієї радості, які несе для кожного з нас величний день Господнього Воскресіння!

 

З Великоднем усіх!

 

Голова районної
державної адміністрації
Геннадій ПОЛЯК