back

Звернення голови Ріпкинської РДА Геннадія Поляка до жителів Ріпкинщини з проханням на Великодні свята та в поминальні дні утриматися від масових зібрань та залишитись вдома

10 квітня 2020

Шановні віряни Ріпкинщини!

 

Наближаються Великодні свята —  в ці дні українці збираються разом, щоб відсвяткувати світле Христове воскресіння.

 

Вже цими вихідними  відзначатиметься Вербна неділя. 

 

Для кожного християнина ці свята наповнені особливим духовним змістом, уособлюють відродження людини, надихають на творення добра. 

 

Сьогодні, в умовах зростаючого поширення COVID-19, як ніколи нам потрібні порозуміння, любов і поважне ставлення одне до одного. Тому нам усім необхідно зробити все можливе, аби уникнути поширення коронавірусної інфекції під час Великодніх свят. 

 

І найпростіше — це залишитися на ці свята та в поминальні дні всім вдома. Прошу вас — залишайтеся вдома. Попросіть своїх сусідів, родичів чи знайомих старших людей, щоб залишались вдома. Адже небезпека велика, нам всім потрібно бути відповідальними та дотримуватися карантинних вимог.

 

Всі віряни можуть долучитися до святкового богослужіння — на загальнодержавних та місцевих телевізійних каналах буде транслюватися служба з різних храмів України.

 

Священнослужителі освятять паски на хлібозаводах, у пекарнях та магазинах, де й можна буде їх придбати. Паски хлібокомбінату Ріпкинського ССТ будуть освячені настоятелем Свято-Миколаївського храму митрофорним протоієреєм о. Іоаном (Голоботовським) та продаватимуться у магазинах, про що буде додатково повідомлено. Усі бажаючі зможуть купити вже освячений хліб.

 

У нинішніх умовах влада робить все можливе, щоб не позбавити людей свята.

 

Прошу — залишайтеся вдома!

 

Звертаюся до представників релігійних організацій Ріпкинщини!

 

Прошу подбати про безпеку прихожан, проводити богослужіння в онлайн-режимі та за можливості транслювати їх в соціальних мережах. Це необхідно, щоб не наражати людей на потенційну небезпеку.

 

У разі зневаги до правил безпеки, обмежувальні заходи можуть посилити.

 

Найголовніше, що ми повинні зробити всі разом — зберегти від коронавірусної інфекції життя і здоров’я своє і всіх тих людей, що нас оточують.

 

Я бажаю всім здоров’я, збережіть своє здоров’я та здоров’я своїх рідних — залишайтесь вдома!

 


Голова районної
державної адміністрації
Геннадій ПОЛЯК