back

Геннадій Поляк: Відзначаючи Великодні свята, люди повинні розуміти, що дотримання карантину збереже життя і здоров'я оточуючих

09 квітня 2020

Голова РДА Геннадій Поляк  разом із керівниками медзакладів та служб району,  сьогодні, 9 квітня, взяв участь у черговій селекторній нараді  з Чернігівською ОДА, на якій розглянули актуальні питання протидії поширенню коронавірусу Covid-19. 

По закінченню наради присутні обговорили нагальні проблемні питання, одним з яких є відзначення прийдешніх Великодніх свят.

– Більшість людей підтримують карантинні заходи та відзначатимуть  Великдень вдома.  Богослужіння можна подивитися у прямій трансляції по телебаченню. Залишатись вдома - це наразі єдиний шлях попередити захворюваність, – значив Геннадій Поляк. 

Це ми повинні максимально довести до всіх людей району, адже саме на цей період прогнозується пік захворюваності. Цього тижня відзначатиметься Вербна неділя. Віряни повинні усвідомлювати масштаби загрози та дотримуватись правил карантину. 

Голова РДА наголосив, що спільно з сільськими та селищними головами, поліцією та священниками необхідно довести до всіх людей про заборону масових зборів, введення режиму надзвичайної ситуації та всеукраїнський карантин, а всім вірянам відмовитися від відвідування церков.

 

 
Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації