back

Геннадій ПОЛЯК: працюємо злагоджено, швидко та дотримуючись алгоритму дій у разі поширення коронавірусу

30 березня 2020

По закінченню  відеоселекторної наради з ОДА голова Ріпкинської райдержадміністрації Геннадій Поляк сьогодні, 30 березня, провів позачергове  засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій для координації роботи із запобігання виникненню надзвичайної ситуації внаслідок можливого поширення на території району гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

- На жаль, в  Борзнянському районі нашої області  вже 2 підтверджених діагнозів інфікованих на COVID-19. Сьогодні, як ніколи,  всім службам  в умовах карантину потрібно працювати злагоджено, ефективно та чітко розуміти алгоритм дій у разі звернень осіб з підозрою захворювання на коронавірус, - зазначив Геннадій Поляк. 

На засіданні розглянули питання стану готовності КНП «Ріпкинська центральна районна лікарня»  до прийому хворих з підозрою на коронавірус, наявності засобів індивідуального захисту та деззасобів.

Районною державною адміністрацією  та  КНП "Ріпкинська центральна районна лікарня"  проводяться необхідні підготовчі заходи, які потребують значних фінансових затрат, а саме: придбання засобів індивідуального захисту (костюми, респіратори, маски) медичним працівникам, дезінфікуючі засоби та антисептичні препарати. КНП „Ріпкинська центральна районна лікарня” відкрито рахунок для зарахування благодійних коштів для боротьби з коронавірусною інфекцією. Також   благодійну допомогу лікарні можна надати  у вигляді захисних респіраторів і масок, гумових рукавичок,  антисептичних препаратів та дезінфікуючих засобів.

За результатами засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийнято ряд важливих рішень.

 
 
Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації