back

Геннадій Поляк: Зберігаємо спокій, діємо виважено, населення повинно бути постійно поінформоване

18 березня 2020

По закінченню селекторної наради з ОДА щодо виконання урядових рішень для недопущення поширення коронавірусу в Україні, голова Ріпкинської РДА Геннадій Поляк сьогодні, 18 березня, провів нараду з керівниками закладів, установ району та  головами селищних рад щодо забезпечення життєдіяльності району в умовах карантину.

Керівники медичних закладів поінформували про виконання плану протиепідемічних заходів, забезпеченість засобами індивідуального захисту та дезінфекційними засобами, надання медичної допомоги та спеціальні обмеження умов роботи під час карантину.

Відпрацьовано алгоритм дій у разі звернень осіб з підозрою захворювання на коронавірус 2019-nCoV з найвіддаленішого населеного пункту району. Наголошено, що люди, у разі виявлення ознак ГРВІ, повинні повідомити свого фельдшера ФП та свого сімейного лікаря амбулаторії загальної практики-сімейної медицини  по мобільному телефону лікаря або загальному телефону закладу. У разі підвищеної температури, ускладнення перебігу хвороби повинні звертатися на спеціальну телефонну лінію Ріпкинського відділення екстренної швидкої медичної допомоги КНП "Обласний центр екстренної медичної допомоги та медицини катастроф" Чернігівської обласної ради - 103.

В населених пунктах району працюють магазини продовольчих товарів, у селах діє виїзна торгівля, продовжують працювати продуктовий ринок, АЗС, банківські установи. Перевезення пасажирів автобусами ПРаТ "Ріпкинське АТП-17444" у приміському і міжміському сполученні тимчасово припиняється.

Всі державні установи району працюють у штатному режимі із введенням відповідних обмежень щодо прийому громадян та доступу у приміщення обмеженої кількості людей.

Під час наради наголошено, що, аби не наражати себе на небезпеку, жителям не варто звертатися без нагальної потреби до лікарні, інших установ та закладів, відтермінувавши свої справи на більш безпечний період.

Аналізуючи темпи поширення коронавірусної інфекції у світі, бачимо, що зупинити  її можна тільки карантинними обмеженнями та зменшенням контактів людей одне з одним, перервавши контакти інфікованих осіб чи носіїв збудника зі здоровими людьми. Кожна людина повинна усвідомлювати небезпеку, бути відповідальною та дотримуватися протиепідемічних та карантинних заходів, що допоможе мінімізувати поширення коронавірусу.

 

 
Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
районної державної адміністрації