back

Заходи для протидіїї поширенню коронавірусу на Ріпкинщині

17 березня 2020

У Ріпкинському районі введено в дію протиепідемічні заходи щодо запобігання занесенню і поширенню випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19.
 
Станом на 14:00 17 березня 2020 року на Ріпкинщині звернень з підозрою захворювання на коронавірус 2019-nCoV не зареєстровано. 
 
На придбання засобів індивідуального захисту, дезінфікуючих засобів та медичного обладнання з районного бюджету додатково виділено 266 тисяч гривень.
 
За рахунок цих коштів на 40 тисяч гривень у заклади освіти закуплять миючі та дезінфікуючих засоби. З 12 березня не працюють усі заклади освіти, карантин –  строком на три тижні.
 
Медичні заклади Ріпкинщини посилено готуються до боротьби з коронавірусом.
 
В закладах КНП «Ріпкинський районний Центр первинної медико-санітарної допомоги» запроваджено посилений дезінфекційний режим: вологе прибирання із застосуванням дезінфекційних засобів кожні 2 години, з обробкою дверних ручок; додаткове провітрювання; дотримання особистої гігієни медпрацівниками та відвідувачами (в т.ч. масковий режим).
 

Проведені заняття з медперсоналом закладів ЦПМСД  та фельдшерів ФП з прийняттям заліків по профілактиці та запобіганню розповсюдження коронавірусної інфекції та алгоритму дій медичних працівників первинної ланки у разі підозри на випадок захворювання коронавірусом.

 

Постійно проводиться інформаційно-освітня робота серед пацієнтів АЗПСМ та населення території обслуговування  на сайті ЦПМСД medic.cn.ua.

 

Засобами індивідуального захисту (300 шт. масок, 6 респіраторів, 2 шт. окулярів, 2 шт. одноразових захисних костюмів, рукавички, халати) медпрацівники ЦПМСД забезпечені. Закуплена марля для пошиття медичних масок. Додатково з районного бюджету виділено 30 тисяч гривень на придбання дезінфекційних засобів для обробки рук, робочих поверхонь та захисних костюмів.

 

Ізольовані потоки хворих з температурою на окремий вхід поліклініки.

 

На сьогодні у КНП "Ріпкинська центральна районна лікарня" є 3  кисневі концентратори та 1 апарат, який забезпечує штучну вентиляцію.На придбання 2 концентраторів кисневих з районного бюджету виділено 196 тисяч гривень.

КНП "Ріпкинська центральна районна лікарня" на суму 14 тисяч гривень закупило захисні халати, маски та рукавички.

 

Початково для перших одиничних випадків з підозрою захворювання на коронавірус медики забезпечені засобами індивідуального захисту, в інфекційному відділенні облаштована палата інтенсивної терапії, придбано ще  комплекти захисних костюмів,  респіратори, захисні водонепроникні комбінезони, забезпечені препаратами терапії невідкладної допомоги - противірусними та антибактеріальними, дезінфікуючими розчинами. З медиками проведені тренування з протидії коронавірусу.

 

В інфекційному відділенні відведені бокси для забезпечення карантинних умов перебування осіб, які були в контакті з зараженими коронавірусом. Замовлено тести на коронавірус.

 

Ріпкинським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області роздано 200 буклетів та проведена роз'яснювальна робота щодо профілактики коронавірусної інфекції по всіх дошкільних навчальних закладах, закладах освіти та позашкільних. 

 

Проведено інструктаж персоналу територіального центру соціального обслуговування громадян, які забезпечують відвідування одиноких громадян похилого віку за місцем проживання, щодо дотримання заходів особистої гігієни та дій з допомоги підопічним.

 

Максимально обмежені всі публічні масові заходи.

 

Керівникам підприємств, установ, організацій рекомендовано в застосовувати дезінфекційні заходи.

 

Ріпкинським районним лабораторним відділенням Чернігівського міжрайонного відділу ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» в разі отримання екстреного повідомлення про підозру на коронавірусну інфекцію буде організоване та проведене епідеміологічне розслідування випадків COVID-19 відповідно до Алгоритму дій  лікарів-епідеміологів при виявленні особи  на COVID-19 та повідомлено ДУ «Чернігівський ОЛЦ МОЗ України».

 

Для поінформуванння населення про коронавірусну інфекцію 2019-NCOV, на офіційному сайті Ріпкинської РДА  створено рубрику «Оперативна інформація щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції» - http://rpadm.cg.gov.ua/index.php?id=380399&tp=page

 

Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
районної державної адміністрації