back

Геннадій Поляк: На Ріпкинщині запроваджені заходи щодо запобігання поширення коронавірусу

13 березня 2020

З метою запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19, 11 березня Кабінет Міністрів України установив з 12 березня до 3 квітня 2020 року на усій території України карантин, заборонивши відвідування закладів освіти її здобувачами, проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 200 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Спортивні заходи дозволяється проводити без участі глядачів (уболівальників).

Відповідно на Ріпкинщині з 12 березня розпорядженням голови Ріпкинської РДА Геннадія Поляка запроваджені обмежувальні заходи.

Що останнім часом зроблено в районі для недопущення поширення інфекції обговорили вчора, 12 березня, у Ріпкинській РДА під час засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням очільника РДА Геннадія Поляка.

– На території Ріпкинського району введені в дію всі необхідні протиепідемічні заходи. Працює оперативний штаб по координації дій щодо недопущення занесення і поширення на території Ріпкинського району випадків захворювань, спричинених новим коронавірусом (2019-nCOV), – зазначив голова Геннадій Поляк. 

За словами генерального директора КНП «Ріпкинська центральна районна лікарня» Петра Моспанка, на початковому етапі медики забезпечені засобами індивідуального захисту, в інфекційному відділенні облаштована палата інтенсивної терапії, придбано ще 10 комплектів захисних костюмів, 30 респіраторів,10 захисних водонепроникних комбінезонів, забезпечені препаратами терапії невідкладної допомоги - противірусними та антибактеріальними для перших кількох постраждалих осіб, закуплені додатково дезінфікуючі розчини. З медиками проведені тренування з протидії коронавірусу. Є інструкції та відведені бокси для забезпечення карантинних умов перебування осіб, які були в контакті з зараженими коронавірусом. Замовлено тести на коронавірус.

З 6 по 12 березня з ГРВІ за допомогою до сімейних лікарів КНП  «Ріпкинський центр ПМСД» звернулося 54 особи, з них 14 - дітей. У закладах первинної ланки введено посилений дезінфекційний режим.

Всі попереджувальні заходи в районі відпрацьовані, постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота для населення.

По Чернігівській області працює гаряча лінія з питань протидії коронавірусу – (0462) 676890.

У всіх закладах освіти району з 12 березня до 3 квітня зупинено навчальний процес, додатково у заклади буде придбано дезінфекційні засоби.

Прийняті додаткові рішення для протидії поширення коронавірусу на території району.

– Рішенням комісії доручено відділу освіти спільно з фінансовим управлінням РДА закупити дезінфекційні засоби для запобігання занесенню і поширенню коронавірусу, КНП  «Ріпкинський центр ПМСД» обрахувати потребу в коштах на закупівлю необхідних засобів індивідуального захисту та дезінфекції, які планують виділити з районного бюджету, – прокоментував Геннадій Поляк. 

Під час засідання наголосили, що убезпечитись від коронавірусу можна дотримуючись заходів профілактики та особистої гігієни.

 
Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації