back

Президент України відзначив педагога з Ріпкинщини

11 березня 2020

За значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, зразкове виконання службового обов’язку та багаторічну сумлінну працю Президент України Володимир Зеленський своїм Указом №71/2020 від 6 березня 2020 року присвоїв почесне звання «ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК ОСВІТИ УКРАЇНИ» КРИВОПУСК Олені Миколаївні - завідувачеві Ріпкинського комунального дошкільного навчального закладу (ясел- садка) № 2 «Колосок», Чернігівська область.

 

Кривопуск Олена Миколаївна народилася 12 жовтня 1964 року у смт Ріпки Ріпкинського району Чернігівської області.   У 1987 році закінчила Київський державний педагогічний інститут імені О.М. Горького за фахом «Педагогіка і методика виховної роботи» (1987 рік), у 2000 році -  Чернігівський обласний інститут підвищення кваліфікації та перепідготовки працівників освіти за спеціальністю «Філологія. Українська мова та література».

Розпочала трудову діяльність у 1981 році на посаді старшої піонервожатої Замглайської середньої школи. З 1986 по 2006 роки працювала у Ріпкинській середній школі (у 2001 році перейменовано в Ріпкинську гімназію) на посадах вихователя групи продовженого дня, учителя початкових класів, української мови та літератури. З січня 2006 по квітень 2012 року працювала в Замглайській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів на посадах практичного психолога, вихователя групи продовженого дня, заступника директора з виховної роботи. Загальний стаж роботи - 38 років, в тому числі 7 - на займаній посаді.

Гарні організаторські здібності, принциповість і вимогливість, знання освітнього процесу сприяли призначенню Олени Миколаївни на посаду завідувача РК ДНЗ (ясла-садок) №2 «Колосок» 12 квітня 2012 року.

Завідувачка створила ефективну систему управління закладом, засновану на знанні нормативної бази, теорії управління, соціальної психології, педагогіки, підтримці трудового колективу, батьків, та на власному переконанні, що вчорашні засоби управління такою складною, динамічною системою як заклад дошкільної освіти, не виправдають себе завтра. Вона – цілеспрямована, активна, ініціативна, вдумлива і далекоглядна керівниця, відкрита до конструктивної взаємодії.

Олена Миколаївна здатна правильно визначити пріоритетні напрямки розвитку закладу. Керує закладом на принципах демократичності, самосвідомості, схвалення ініціативи кожного, постійно спрямовує його діяльність на пошук найбільш ефективних форм і методів навчання та виховання дошкільнят, сприяє вивченню і поширенню кращого передового досвіду. Завдяки вмілому керівництву, вдалося організувати творчу роботу колективу закладу на реалізацію сучасного особистісно-орієнтованого підходу до вихованців, який передбачає формування в дитини здібностей і бажання усвідомлювати себе як особистість.

Знання педагогічного процесу, стану сучасної освіти дають можливість завідувачці вирішувати завдання розвитку і зміцнення матеріальної бази закладу, залучаючи до цього і спонсорські кошти. За час її керівництва зроблено капітальний ремонт у чотирьох групах і відкрито п’яту. Проведено капітальний ремонт актової зали, пральні та їдальні. Придбано 4 пральні машини, морозильну камеру, електроплитку, м’ясорубку, праску, замінено посуд. Кожна група отримала нові меблі та комплекти постільної білизни. Встановлено балконні склопакети та вікна, відремонтовано ігрові майданчики, установлено спортивно-ігрове обладнання.

Про результативність роботи закладу свідчить той факт, що вже протягом кількох років він є передовим закладом освіти району, досвід роботи якого поширюється в районі. Педагогічний колектив ясла-садка у 2019 році нагороджено Почесною грамотою Ріпкинської райдержадміністрації за сумлінну працю на ниві дошкільного виховання та високі досягнення в освітньому та виховному процесі.

Завідувачка вболіває за доручену справу, постійно знаходиться у творчому пошуку. Педколектив на чолі з Кривопуск О.М. розуміє, що період становлення своєї державності педагогічна спадщина Софії Русової стає особливо дієвою і такою ж сучасною, як і в період свого створення. Досвід роботи закладу презентувано на Міжрегіональній науково-практичній конференції у 2013 році, Всеукраїнських науково-практичних конференціях у 2013 та 2016 роках. Матеріали з досвіду роботи опубліковано в журналі «Світ виховання» №4, 2014. Робота закладу систематично висвітлюється у районній газеті «Життя Полісся».

Олена Миколаївна – людина високої відповідальності за доручену справу, забезпечує високу результативність і якість своєї праці. Ділові якості, чіткість у роботі, глибоке знання дошкілля допомагають їй успішно реалізувати завдання, які стоять перед закладом дошкільної освіти.

Вона користується заслуженим авторитетом серед педагогів, учнів, громадськості селища, району та області.

У 2018 році Олена Кривопуск нагороджена Грамотою Верховної Ради України, у 2012 - Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України,  Лауреат Щорічної обласної Премії імені Софії Русової у 2016 році, має числені відзнаки Чернігівської обласної державної адміністрації, Ріпкинської райдержадміністрації та районної ради.

Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
районної державної адміністрації за повідомленням відділу освіти РДА