back

Рятувальники закликають громадян не провокувати пожежі сухої рослинності!

05 березня 2020

В умовах нетипово теплої і посушливої для української зими погоди, рятувальники звертають увагу громадян на невтішну статистику, яка спостерігається із пожежами на відкритих територіях.

Нажаль, ситуація із пожежами на території Ріпкинського району через спалювання сміття, сухої трави та залишків рослинності з кожним днем стає все більш напруженою. Жителі району продовжують проявляти  безпечність при поводженні з вогнем на присадибних ділянках, дачах, а також під час відпочинку в лісопаркових зонах.

Тільки в період з приходом першого тепла виникло 3 пожежі залишків сухої рослинності та сміття на території Красківської та Вербицької  сільський рад на площі 4,5 гектари.

В усіх випадках завдяки оперативності підрозділів ДСНС було відвернуто загрозу більш інтенсивному розповсюдженню вогню на житлові будинки, господарські споруди та лісові масиви.

         Шановні жителі району!  Будьте більше уважними і обережними у поводженні з вогнем!

Запам'ятайте, що розводити вогнище дозволяється лише в безвітряну погоду під постійним наглядом та на відстані не менше 30 метрів від будівель та споруд, 50 метрів від фойного та 25 метрів до листяного лісового масиву.

Необхідно бути обережними з вогнем у лісопаркових зонах, адже навіть від кинутого непогашеного недопалка, або сірника може статися пожежа.

При розведенні багаття обов’язково потрібно облямувати його смугою ощищенного грунту не менше 2,5 метри навколо і не залишати без нагляду.

Якщо ви помітили займання сухої трави, чагарників, лісових насаджень, або на сміттєзвалищах, негайно телефонуйте за номером «101».

Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків.

    

 

За інформацією Ріпкинського районного відділу
Управління Державної служби України
з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області