back

Генадій Поляк: Тримаємо на постійному контролі стан протипожежної безпеки у навчальних закладах

04 березня 2020

Сьогодні, 4 березня, голова райдержадміністрації Геннадій Поляк розпочав нараду з керівниками силових структур з трагічної звістки про загибель військовослужбовця з Чернігівської області в зоні проведення ООС. Також в області стався випадок пожежі навчального закладу у Бахмацькому районі. Керівник району висловив побажання про вжиття додаткових заходів безпеки заради попередження виникнення таких випадків.

Далі керівники правоохоронних органів прозвітували про свою роботу. Зокрема, начальник Ріпкинського ВП ЧВП ГУНП в Чернігівській області Юрій Іванішев доповів про стан правопорядку на території району, акцентуючи увагу на основних проблемних питаннях.

Співробітниками Ріпкинського відділення Чернігівської місцевої  прокуратури на даний час особлива увага приділяється розгляду кримінальних справ, про що поінформував його начальник Олександр Артеменко. 

За інформацією Романа Куліша, військового комісара Ріпкинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, в районі розпочато здійснення заходів щодо підготовки до призову громадян на строкову військову службу. Наразі завдання виконуються в межах виконання плану.

Про ситуацію на прикордонні звітували начальник прикордонного оперативно-розшукового відділу з місцем дислокації в населеному пункті Ріпки Чернігівського прикордонного загону Денис Радов та заступник начальника з персоналу відділу прикордонної служби «Задеріївка» Олександр Гареськов. Зокрема, представники підрозділів прикордонної служби наголосили на вжитті заходів  інформаційно-профілактичного характеру щодо протидії розповсюдженню коронавірусу COVID-19 на територію України з боку закордоння.

У продовження наради начальник Ріпкинського РВ УДСНС України в Чернігівській області Анатолій Криса поінформував, що останнім часом почастішали випадки загоряння сухої трави. Так, 01.03.2020 року така пожежа відбулась у с. Красківське, 04.03.2020 – пожежна машина виїхала в с. Вербичі. Крім того в районі тривають перевірки стану пожежної безпеки в навчальних закладах району. Такі перевірки у плановому режимі закінчуються 06.03.2020. Керівник підрозділу наголосив на наявності низки недоліків з даного питання та про необхідність вжиття заходів щодо їх усунення. 

Завершуючи нараду, голова РДА Геннадій Поляк наголосив на тому, що районна державна адміністрація вживає заходів щодо вирішення питання приведення стану пожежної безпеки в начальних закладах району у відповідність до вимог. Очільник району вкотре зосередив увагу на тому, щоб правоохоронні органи, які працюють з людьми на ділянках їхньої відповідальності, мають звертати увагу на проблеми населення та повідомляти про це районній державній адміністрації для позитивного вирішення питань, що виникли.

За результатами наради були надані рекомендації керівникам правоохоронних органів та силових структур району.  

За повідомленням головного спеціаліста по взаємодії
з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи
апарату районної державної адміністрації