back

Триває відбір кандидатів на здобуття відзнаки для медиків - «Ордена Святого Пантелеймона»

03 березня 2020

В Україні триває процес відбору кандидатів на здобуття у 2020 році найвищої відзнаки для медиків - «Ордену Святого Пантелеймона».

В березні 2020 року, згідно Положення про відзнаку за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона», закінчується збір Регіональною радою Чернігівської області інформації про кандидатів, серед яких виберуть найкращих, що представлятимуть область на загальнонаціональному рівні.

 Найдостойніших лікарів, медсестер, фельдшерів обиратимуть у 6 номінаціях:

  1. «Найкращий лікар»;
  2. «Найкращий медичний працівник»;
  3. «Новатор охорони здоров’я»;
  4. «За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я»;
  5. «Взірець служіння суспільству»;
  6. «За особистий вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я».

Відзнака «Орден Святого Пантелеймона» була започаткована ще у 2009 році. Нагорода присуджується медпрацівникам, незалежно від їх політичних та релігійних переконань, етнічного, соціального походження та майнового стану. Разом з тим, є чіткі критерії, за якими медичні колективи, профспілки чи громадські організації висуватимуть  кандидатів. Серед них: духовність та порядність, милосердя, ініціативність, професійність та ін. Вся інформація про вимоги до кандидатів зазначається в Положенні  про відзнаку за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона», яке затвердила Поважна рада «Ордену Святого Пантелеймона» 01.11.2019р. Переможці найвищої відзнаки для медиків, крім загальнодержавного визнання, отримають  фінансову винагороду.

З 2018 року Поважною радою «Ордену Святого Пантелеймону»  запроваджено «Медаль Святого Пантелеймона» у 3 номінаціях:

  1. «За лікарське мистецтво»;
  2. «За турботу і ласку до хворого»;
  3. «За наукові розробки в медицині».

Її присуджуватимуть молодим медичним працівникам віком до 35 років за активність у молодіжному медичному русі, інноваційні наукові та практичні результати в галузі охорони здоров’я, духовному й фізичному розвитку українського суспільства. Вся інформація про вимоги до кандидатів зазначається в Положенні  про відзнаку за професіоналізм та милосердя «Медаль Святого Пантелеймона», яке затвердила Поважна рада «Ордену Святого Пантелеймона» 01.11.2019р. Переможці отримують Медаль та відповідне посвідчення, а також фінансову винагороду.

Кандидатів на здобуття ордену та  медалі мають право пропонувати медичні заклади, лікарські та сестринські асоціації, профспілкові та всеукраїнські громадські організації, об'єднання (організації) пацієнтів, церкви та релігійні організації, фізичні особи, ради молодих вчених та ін.

В Чернігівській області створено та працює Регіональна рада, яка проводить інформування громадськості та медичні колективи про мету та умови конкурсу.

Подання на присудження Відзнаки кандидатам містить:

  • опис професійних здобутків, благодійної та громадської діяльності із зазначенням відповідності критеріям, визначеним в описах номінацій;
  • презентацію діяльності кандидата у форматі ppt  відповідно до опису (обсягом до 7 слайдів);
  • заява кандидата про згоду брати участь у конкурсі на присудження Відзнаки в поточному році,
  • заява на збір та обробку персональних даних;
  • протокол зборів (конференції) громадської організації, зокрема, профільної асоціації медичних працівників або організації пацієнтів, які рекомендують для нагородження.

У випадку подання щодо кандидата в номінації «Взірець служіння суспільству», який не є працівником закладу охорони здоров’я, надається не менше  двох протоколів зборів (конференції) релігійної, громадської чи іншої організації, які можуть засвідчити відповідність кандидата опису номінації та рекомендують його для нагородження.

Подання на присудження Відзнаки кандидатам просимо надсилати на електронну пошту Регіональної ради Чернігівської області [email protected]  до  23 березня 2020 року включно.

Більш детальну інформацію про «Орден Святого Пантелеймона» можна отримати за адресою  http://orden-panteleimon.com.ua/ua/index/; Інтернет-сторінки Регіональної ради Чернігівської області http://www.facebook.com/ChernigivOrden/.

З додатковими запитаннями ви можете звернутися до заступника голови Регіональної ради Чернігівської області - Шарової Катерини Миколаївни тел. 099-339-40-57

9 серпня 2020 року (у День Святого великомученика і цілителя Пантелеймона) Поважна рада визначить переможців і відбудеться урочиста церемонія їх нагородження.

 

 

За повідомленням Чернігівської ОДА