back

Голова РДА Геннадій Поляк відповів на питання жителів Радуля під час загальних зборів громадян

20 лютого 2020

У районі тривають загальні збори громадян, під час яких населення обговорює проблеми своїх громад та спільно шукають шляхи їх вирішення.

Днями голова РДА Геннадій Поляк побував на сходах Радульської громади. Питання покращення транспортного сполучення з районним центром, забезпечення безперебійного електропостачання, отримання медичних послуг порушувались жителями Радульської селищної ради.

Геннадій Поляк відповів жителям на всі питання та розповів про позитивні напрацювання розвитку району у 2019 році та перспективи на 2020 рік. Зокрема, він зупинився на реформувані медичних закладів району, матеріально-технічному забезпеченні закладів освіти, стимулюванні обдарованих дітей та вчителів, які їх підготували.

  У планах на 2020 рік – облаштування внутрішніх туалетів по школах, заміна застарілих ламп освітлення на якісні, які дають гарне світло. Плануємо створити у Ріпках хоспіс для перебування літніх людей та людей, які важко хворіють, і не мають рідних, котрі могли б їм фізично допомогти чи доглянути, зазначив голова РДА.

Виконуюча обов'язки селищного голови Галина Руденкова окреслила основні напрямки діяльності громади впродовж 2019 року, а це - роботи з благоустрою населених пунктів, частковий ремонт пам'ятників, реконструкції вуличного освітлення, сприяння функціонуванню дитячого садка, школи, ФАПів та клубів тощо.

Начальник Ріпкинського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Анатолій Тужик надав роз’яснення щодо запровадження нової моделі звернення громадян за призначенням пенсії через вебпортал Пенсійного фонду України («Е-пенсія»), окремих норм пенсійного законодавства, визначення права на призначення та перерахунок пенсій з 01.12.2019 та з 01.01.2020 років тощо.

З питань надання первинної медичної допомоги, роботи фельдшерів та обслуговування населення сімейними лікарями поінформувала генеральний директор КНП «Ріпкинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Віра Семендяй.

Після зборів голова РДА Геннадій Поляк оглянув класи та харчоблок Радульської ЗОШ І-ІІІ ступенів, поспілкувався з педагогами. Тут навчається 53 дітей з Радуля та Лопатнів. Минулого року у школі модернізовано клас початкової школи, що працює за системою Нової української школи. За кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток придбані тенісні столи та спортивний інвентар. Кабінет інформатики забезпечений комп'ютерами. В закладі - тепло, опалення від котельні, яка використовує альтернативне паливо.

Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації