back

Дитина-сирота отримала ключі від квартири в Ріпках

17 лютого 2020

Голова райдержадміністрації Геннадій Поляк сьогодні, 17 лютого, урочисто вручив Сергію Таргоню, особі з числа дітей-сиріт, ключі від його першого житла.

- Дуже добре, що держава піклується про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, спрямовуючи державні кошти на таких дітей, бо вони дійсно потребують цієї підтримки. І це є державна політика
забезпечити кожну дитину, за яку відповідає держава, власним житлом. Хотілося, щоб в майбутньому було більше таких фінансових можливостей. Це дуже вагомий старт для дорослого життя, який потрібно цінувати, – наголосив Геннадій Поляк.

Відтепер 23-річний Сергій володіє двокімнатною квартирою в смт Ріпки по вулиці Святомиколаївській, придбаною за  кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Її вартість – більше 267 тисяч гривень. Квартира, загальною площею 48,6 квадратних метрів, повністю придатна для проживання, розташована на третьому поверсі триповерхового будинку. До речі, юнак сам обирав собі квартиру, яка йому до вподоби. Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 26 червня 2019 р. № 616 "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 р. № 877"  кошти на придбання житла перераховуються на спеціальний рахунок дитини. Грошова компенсація від держави може бути використана на придбання житлового приміщення в прийнятих в експлуатацію житлових будинках у будь-якій адміністративно-територіальній одиниці в межах області. Договором купівлі-продажу передбачається накладення заборони на відчуження такого житла протягом десяти років.

Привітала хлопця з цією знаковою подією у його житті також директор Ріпкинського районного центру соціальних служб для сім'ї дітей та молоді Леся Сидоренко.

Керівники побажали Сергію аби у новому житлі у нього панував добробут, злагода та благополуччя. Юнак в свою чергу висловив щиру вдячність керівництву РДА за підтримку та допомогу, та зазначив, що докладатиме зусиль аби створити затишок у новому помешканні.

Нагадаємо, що грудні минулого року за  кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам дитині-сироті з Ріпкинщини придбали квартиру у Чернігові.

 

Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації