back

Геннадій Поляк керівникам освітніх закладів: Школа – це великий організм або механізм: батьки, вчителі, діти. Ніхто не може бути відокремлений

18 лютого 2020

На цьому акцентував голова РДА Геннадій Поляк на нараді директорів закладів загальної середньої освіти Ріпкинщини.  До обговорення долучилися голова районної ради Роман Шупель та начальник відділу освіти Леонід Багмут. Мова йшла про перспективи розвитку освітньої галузі району та першочергові  завдання на найближчу перспективу.

Діти – це наше майбутнє, діти – це наше все. На сьогодні в умовах реформування держава ставить перед нами всіма багато завдань, які ми повинні виконувати виважено з урахуванням усіх можливих наслідків,  — звернувся голова РДА до освітян. 

Школа – це великий організм або механізм: батьки, вчителі, діти. І ніхто не може бути відокремлений. І тоді буде спільний позитивний результат. Вчителі повинні навчати, а не працювати. Ніхто не повинен боятися директора: ні батьки, ні діти, ні вчителі. — У будь-якій команді  важливо мати взаєморозуміння. Тоді вирішуватимуться всі проблеми. Дуже важливою є поінформованість батьків про життя школи. Брак інформації викликає тривожність, дехто компенсує загостреною активністю у соцмережах чи вайбері. Спокійні поінформовані батьки – це міцна спільнота, яка завжди підтримає школу. Тому інформуйте батьків у загальній групі школи у фейсбуці, на офіційному сайті закладу, надсилайте інформацію батькам електронною поштою чи через вайбер - будь яким чином, адже постійна поінформованість означає, що ситуація під контролем. Також  дуже важливим є відвідування особисто директором усіх батьківських зборів, де батьки одразу зможуть поставити запитання та почути відповідь, - зазначив Геннадій Поляк.

Основна увага була приділена обов’язковому функціонуванню системи НАССР в закладах освіти, перевагам опорних закладів, підтримці малокомплектних шкіл, матеріально-технічному забезпеченню закладів, організації підвозу дітей, призначенні стипендій обдарованим дітям у галузі освіти, мистецтві та спорті, організації масових шкільних заходів за участю батьків, функціонуванню дитячих садків тощо.

На нараді директори порушували питання пожежної безпеки закладів, проходження освітянами медоглядів, підготовки закладів до навчального року, на які голова РДА надав вичерпні відповіді.

Говорили також керівники освітніх закладів про підсумки проведення ІІ-ІІІ етапів Всеукраїнських предметних олімпіад, про проведення державної підсумкової атестації в 2019-2020 навчальному році, про організацію та проведення ЗНО у 2020 році, про замовлення виготовлення документів про освіту.

 
 
Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації