back

Впровадження НАССР у закладах освіти району

10 лютого 2020

У закладах освіти району триває обов’язковий перехід на систему управління безпечністю харчових продуктів.

НАССР – міжнародно визнаний метод виявлення та управління ризиками, пов’язаними із безпечністю харчових продуктів. Функціонування системи НАССР в закладах дошкільної та загальної середньої освіти є обов’язковою умовою для гарантії безпечного харчування дітей.

Ріпкинська райдержадміністрація докладає максимум зусиль для належного функціонування системи НАССР та покращення матеріально-технічного стану харчоблоків закладів загальної середньої освіти району.

Паспортизовані всі 18 харчових блоків, в тому числі 7 дошкільних та 11 шкільних навчальних закладів Ріпкинського району. У паспорті харчоблоку враховані перелік необхідного технологічного обладнання, перспективне меню, наявність документації на харчові продукти, способи організації харчування та задокументовані процедури дезінфекції їдалень — все те, що впливає на якість організації харчування дітей.

Придбано сучасні електронні ваги у харчоблоки Ріпкинської № 2, Замглайської та Олешнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів, три нові електрокомфорки для плити у харчоблок Ріпкинській гімназії, водонагрівач для харчоблока Замглайської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Планується придбати електронні ваги для всіх харчоблоків закладів загальної середньої освіти району.

Робота з впровадження системи НАССР у закладах освіти району продовжується. 

 

Відділ освіти Ріпкинської райдержадміністрації