back

Офіційно. Щодо розроблення детальних планів території для містобудівних потреб та передачі земельних ділянок

07 лютого 2020

На сторінках місцевої газети «Життя Полісся» публікуються  повідомлення про розпорядження голови Ріпкинської районної державної адміністрації, щодо розроблення детальних планів території для різних містобудівних  потреб. 

Детальний план території за межами населених пунктів розробляється відповідно до схеми планування території (частини території) району з урахуванням державних і регіональних інтересів.

 Детальний план розробляється з метою визначення планувальної організації і функціонального призначення, просторової композиції і параметрів забудови, вивчає  можливість  розміщення  об’єктів  будівництва.                                                                                                      

 Розроблення детального плану території за межами населених пунктів та внесення змін до нього здійснюються на підставі розпорядження відповідної районної державної адміністрації, крім випадків, якщо законами встановлений інший порядок.

 Ріпкинська районна державна адміністрація діє відповідно Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та Закону України «Про місцеві державні адміністрації».

  Відповідно статті 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» Ріпкинська РДА, як замовник, забезпечує оприлюднення прийнятих рішень щодо розроблення містобудівної документації на місцевому рівні з прогнозованими правовими, економічними наслідками та наслідками для довкілля, у тому числі для здоров’я населення, та разом з територіальним органом місцевого самоврядування, для врахування пропозицій та зауважень громадськості, проведення  процедури  громадських  слухань. Згідно з пунктом 2 статті 21 затвердження на місцевому рівні містобудівної документації, без проведення громадського обговорення  проектів  такої  документації  забороняється.

  Фінансування  робіт  по  виготовленню  документації, здійснюється  за кошти власників або користувачів земельних ділянок, що мають намір здійснити будівництво. Для цього складається трьохсторонній договір між  замовником (РДА), інвестор (зацікавлена особа у виготовленні документації) та проектувальник (виконавець робіт).

Також зазначаємо, що повноваження щодо передачі земельних ділянок у власність або у користування громадянам передбачені ст. 122 Земельного кодексу України. Передача у власність громадянам земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності за межами населеного пункту здійснюється Головним управлінням Держгеокадастру в Чернігівській області.

Голова районної державної адміністрації не має повноважень щодо передачі громадянам  та юридичним особам у користування та у власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

  Для детального ознайомлення з відповідним питанням можливо звернутися до відділу житлово-комунального господарства, цивільного захисту, містобудування та архітектури Ріпкинської райдержадміністрації за адресою: смт Ріпки. вул. Святомиколаївська, 85, каб. 113, гол. спеціаліст відділу  Жданюк  Світлана  Олександрівна, телефон  для  довідок  2-31-72