back

Нарада з керівниками правоохоронних органів району

05 лютого 2020

Сьогодні голова райдержадміністрації Геннадій Поляк провів нараду з керівниками силових структур щодо ситуації в районі.

Про криміногенну ситуацію в районі доповів начальник Ріпкинського ВП ЧВП ГУНП в Чернігівській області Юрій Іванішев. Загалом ситуація в районі спокійна.

У процесі обговорення голова райдержадміністрації акцентував увагу на важливості вирішення питання щодо встановлення камер зовнішнього відеоспостереження. Крім того, пріоритетним завданням очільник району визначив питання щодо освітлення пішохідних переходів у нічний та вечірній час, а також встановлення попереджувальної сигналізації про наявність таких переходів. Голова РДА надав інформацію про те, що під час проведення сходів громадян піднімались проблеми, що стосуються роботи районного відділення поліції. Зокрема, жителі Голубицької сільської ради  занепокоєні частими крадіжками, які скоюють особи циганської національності, які самовільно заходять на території помешкань. Геннадій Поляк наголосив на необхідності встановлення тісної взаємодії жителів громад з дільничними офіцерами поліції з метою оперативного реагування на злочинні дії.  

Про роботу Ріпкинського відділення Чернігівської місцевої  прокуратури стосовно приведення у відповідність питання оренди комунального майна та земельних ділянок доповів його начальник Олександр Артеменко. Голова РДА Геннадій Поляк підкреслив важливість здійснення таких заходів з метою наповнення місцевих бюджетів коштами.

Військовий комісар Ріпкинського РТЦК та СП Роман Куліш доповів про стан відбору кандидатів на проходження військової служби за контрактом. На даний час в РТЦК та СП проходить приписка призовників.

У плановому режимі працює Ріпкинський районний відділ УДСНС України в Чернігівській області, про що поінформував його начальник Анатолій Криса. Наразі відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України здійснюється перевірка навчальних закладів району щодо протипожежної безпеки. На запит голови РДА керівник підрозділу рятувальної служби надав інформацію про населені пункти, в яких планується створення пожежних команд. Зокрема, це села Сибереж, Олешня, Тараса Шевченка та смт Радуль. Проте, для  їх створення потрібні значні кошти.

Про ситуацію на державному кордоні доповіли представник оперативно-розшукового відділу ДПСУ Юрій Гуменюк та начальник відділу прикордонної служби «Задеріївка» Ярослав Бакун. Протягом звітного періоду порушень державного кордону не допущено. Складено 6 протоколів за ст. 202 КУпАП (порушення правил виходу на водні об’єкти) та 1 протокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил вилову риби в зимувальних ямах).

За результатами наради голова райдержадміністрації Геннадій Поляк надав рекомендації керівникам правоохоронних органів та силових структур району.  

 
 

 

За повідомленням головного спеціаліста по  взаємодії
з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи 
апарату районної державної адміністрації