back

ГОЛОВА РДА ГЕННАДІЙ ПОЛЯК: РЕКОНСТРУКЦІЯ ГУРТОЖИТКУ - ОДНЕ З ПЕРШОЧЕРГОВИХ ЗАВДАНЬ МІСЦЕВОЇ ВЛАДИ

05 лютого 2020

Голова Ріпкинської РДА Геннадій Поляк сьогодні, 5 лютого, оглянув гуртожиток у Ріпках, який планується реконструювати під багатоквартирний житловий будинок.

-  Одним із видів залучення коштів - участь у  конкурсі інвестиційних програм і проєктів, що можуть реалізуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. Райдержадміністрація надіслала Чернігівській ОДА для подальшого подання комісії Мінфіну nepeлік першочергових проєктів, які доцільно фінансувати у 2020 році за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам за здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. Проєкт реконструкції цього гуртожитку включено до переліку, сподіваємося, що комісія Мінфіну його підтримає, а ми в свою чергу готові до співфінансування, - зазначив Геннадій Поляк.

Приміщення, площею 1259,15 квадратних метрів, збудоване у 1974 році, перейшло у комунальну власність Ріпкинської селищної ради від Київського індустріального технікуму. У перспективі – створення із сорока існуючих кімнат 22 однокімнатні квартири для учасників АТО та молодих спеціалістів.

У 2016 році за кошти Державного фонду регіонального розвитку та кошти місцевого бюджету за проєктом «Капітальний ремонт покрівлі гуртожитку по вул. Попудренка, 14, смт Ріпки, Чернігівської області», замовником якого була Ріпкинська селищна рада, відремонтовано дах цього гуртожитку. Загальна кошторисна вартість проєкту перевищила 1 мільйон гривень.

Наразі приміщення потребує капітального ремонту. 

Проєкт "Реконструкція гуртожитку під багатоквартирний житловий будинок за адресою: смт Ріпки, вул. Попудренка, 14  Ріпкинського району Чернігівської області" має експертний висновок та включено до Програми економічного і соціального розвитку Ріпкинського району на 2020 рік.  Кошторисна вартість об'єкта -12,8 мільйона гривень, розрахований реалізуватись протягом 2020-2022 років.

 
Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації