back

Актуальні питання сьогодення обговорили на нараді

04 лютого 2020

Під час робочої наради, яку провів сьогодні голова райдержадміністрації Геннадій Поляк, обговорили актуальні питання життєдіяльності району та проблеми, які потребують вирішення. Звітували начальники управлінь, відділів районної державної адміністрації, керівники підприємств, установ та організацій району.

Зокрема, про заходи, які  проводитимуться у лютому поінформував начальник відділу культури, сім'ї, молоді та спорту РДА Іван Атрощенко. Так, 15 лютого відбудеться святковий концерт до Дня закоханих у районному будинку культури,  20 лютого, у День Героїв Небесної Сотні, - відкриття меморіальної дошки загиблому учаснику АТО Роману Лосю в парку Слави Ріпок, 29 лютого - святкування Масляної у Ріпках біля районного будинку культури, а ввечорі, цього дня, - концерт молодих виконавців з м. Городня. 

Геннадій Поляк наголосив на невідкладній необхідності створення належних комфортних та безпечних умов проведення занять дітей як у гуртках районного будинку культури, так і у спортивних секціях навчальних закладів. 

Начальник відділу освіти райдержадміністрації Леонід Багмут доповів про стан справ у освітній галузі. Ситуація щодо рівня захворюваності учнів в загальноосвітніх закладах району не загрозлива. По Ріпкинській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 готуються документи на участь у державній програмі “Спроможна школа для кращих результатів”.

Голова РДА Геннадій Поляк підкреслив важливість отримання такої субвенції задля підвищення якості освіти та готовності до співфінансування.

Серед озвучених питань на нараді: стан виконання державного і місцевого бюджетів за січень 2020 року, виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, придбання житла для дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, фінансування дошкільних навчальних закладів, підтримка обдарованих дітей району, субвенції на соціально-економічний розвиток на 2020 рік,  зміни у структурі та перехід на єдиний казначейський рахунок Управління Державної казначейської служби в Ріпкинському районі, зміни у структурі ДПІ, забезпечення автобусним сполученням ПАТ «Ріпкинське АТП-17444»,  обслуговування та ямкового ремонту доріг, переоформлення жителям пільг на готівкову форму, видача посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи  ЧАЕС, організація громадських робіт по обслуговуванню громадян похилого віку, робота з прийомними сім’ями, опікунами-піклувальниками, сім’ями, що опинились у складних життєвих обставинах тощо.

Заступник голови РДА Світлана Тризна поінформувала про заходи до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. 11-12 лютого відбудуться традиційні об'їзди по могилах загиблих воїнів-афганців, 15 лютого - у Ріпкинському районному Центрі дитячої та юнацької творчості урочистий захід до Дня вшанування учасників бойових дій на території  інших держав та покладання квітів до пам’ятного знаку воїнам-афганцям у парку Слави смт Ріпки.

Голова РДА Геннадій Поляк за підсумками наради надав низку доручень.

Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації