back

Наслідки негоди

31 січня 2020

 

Як повідомив Чернігівський обласний центр гідрометеорології, минулої доби погоду області визначала улоговина циклону, який із північного сходу України перемістився на центральні райони Європейської території Росії. По області пройшов сніг, мокрий сніг.

На території району спостерігались опади у вигляді снігу, мокрого снігу, снігу з дощем. Температура коливалась від 0 до +3. В окремих ділянках випало до 10 см снігу. На повітряних телефонних лініях та лініях електропередач спостерігалось налипання мокрого снігу до 2-х сантиметрів.

Сніг випадав вологий, відповідно і важкий. На деяких ділянках зафіксовані випадки падіння дерев на проїжджу частину автомобільних доріг, які оперативно прибрані працівниками дорожньої служби.

За інформацією  керівництва ДРП-1 філії Чернігівської ДЕД ДП «Чернігівоблавтодор», для забезпечення проїзду на дорогах, вчора проводились роботи з очищення покриття та посипання протиожеледними сумішами, працювало 10 одиниць техніки, розчищено майже 300 км.

Складні метеорологічні умови наробили шкоди і в електричній галузі району. На ліквідації поривів працювало 5 бригад по 5 осіб і відповідно  5 одиниць техніки. Всі бригади працюють у посиленому режимі.

Сьогодні, станом на 8-му годину ранку, без електропостачання залишаються лінії Пізнопали-Радуль, Грабів-Пилипча, частково село Вербичі.

Районний відділ управління ДСНС України у Чернігівській області повідомляє, що працюють у звичайному режимі, нештатних ситуацій за минулу добу – не сталось.

Відділ з питань житлово-комунального господарства,
цивільного захисту, містобудування та архітектури
Ріпкинської райдержадміністрації