back

Збори жителів Ріпок. Громада має бути спроможною – мати достатні фінансові ресурси і можливості

31 січня 2020

Вчора, 30 січня, загальні збори громадян відбулися у Ріпках за участю  голови райдержадміністрації Геннадія Поляка.

Геннадій Поляк зазначив, що в Ріпках наразі є чимало питань, над якими ще потрібно  працювати як селищному голові, так і виконавчому комутету та депутатам.

Перш за все, це встановлення відеокамер спостереження, закінчення реконструкції Парку відпочинку, завершення будівництва полігону твердих побутових відходів, облаштування місць для торгівлі на ринку з метою припинення стихійної торгівлі, та  впорядкування території колишнього "молочного ринку", ремонт вуличних доріг, вирішення подальшої долі гуртожитку та облаштування там квартир для молодих спеціалістів, прибрання тумби на центральній площі, де стояв пам'ятник, перехід закладів на альтернативні види палива, підвіз дітей селища до закладів освіти.  

Про стан криміногенної ситуації на території ради поінформував дільничний офіцер поліції Ріпкинського відділення поліції Чернігівського відділу поліції Головного управління поліції в Чернігівській області, старший лейтенант поліції Олександр Подзолкин.

Начальник Ріпкинського районного відділу Управління ДСНС України в Чернігівській області Анатолій Криса доповів про стан з пожежами і надзвичайними подіями в районі та на території селища.

Голова райдержадміністрації Геннадій Поляк зазначив, що одним з питань, яке обговорили 30 січня на Колегії Чернігівської ОДА, – стан забезпечення цивільного захисту населення і територій, запобігання виникненню надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру.

- Ці питання необхідно вирішувати негайно. Це і створення місцевих пожежних підрозділів, і  ремонт вуличних пожежних гідрантів у селищі. На всі ці речі необхідно в першу чергу виділяти кошти, - сказав голова РДА. 

Голова РДА Геннадій Поляк у своїй промові акцентував увагу громади на тому, що у одним із головних питань селища є забезпечення дітей дошкільною освітою. Так, у 2019 році з районного бюджету на утримання закладів культури та дошкільної освіти Ріпок спрямовано 4 328 450 гривень.

Також, в рамках реформи первинної медико-санітарної допомоги комунальним некомерційним підприємством «Ріпкинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» за кошти районного бюджета та кошти закладу придбано сучасне обладнання.  На ньому загальні дослідження крові та сечі проводяться пацієнтам, які підписали декларацію з лікарями КНП «Ріпкинський районний центр ПМСД», безкоштовно. 

Читати також: У Ріпкинський ЦПМСД закуплено нове діагностичне обладнання. Всі аналізи безкоштовні

Жителі громади порушували питання ремонту дорожнього покриття на окремих ділянках селища, ремонту та чищення криниці, виділення приміщення під житло. 

 
 
 
Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації