back

У Ріпках вшанували героїв-чорнобильців

13 грудня 2019

Щорічно в Україні 14 грудня вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на атомній електростанції.

Сьогодні в читальній залі Ріпкинської районної бібліотеки для дорослих висловлювали шану ліквідаторам - людям різного віку та різних професій.

На початку заходу хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять усіх героїв, які вступили в нерівну боротьбу з невидимим ворогом.

- Наш район один із найближчих, які знаходяться до Чорнобильської АЕС. І наши жителі стали одними із перших, хто прийшов на допомогу та почав ліквідацію наслідків страшної аварії, ризикуючи власним життям, робив все заради того, щоб захистити майбутні покоління. Від імені голови райдержадміністрації Геннадія Поляка висловлюю слова вдячності та низько вклоняєюся за ваш неоціненний подвиг та зичу міцного здоровя, миру та добробуту, турботи і підтримки від близьких людей, - зазначила заступник голови райдержадміністрації Світлана Тризна та вручила ліквідаторам відзнаки.

Подякували ліквідаторам за їх подвиг заступник голови районної ради Світлана Ткаченко, ріпкинський селищний голова Сергій Гарус та голова районної громадської організації "Спілка "Чорнобиль" Василь Ігнатенко.

З Ріпкинщини участь у ліквідації наслідків аварії взяли 432 жителі. В зоні радіоактивного забруднення опинилося 70 населених пунктів Ріпкинського району, з яких 15 були віднесені до зони гарантованого добровільного відселення, а село Редьківка - до зони безумовного відселення.

Наразі в нашому районі проживає 13 тисяч 347 громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Із них 247 - учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Заходи продовжилися на у парку Слави, де в знак пошани поклали квіти до пам’ятного знаку «Загиблим та померлим внаслідок Чорнобильської катастрофи» та вшанували полеглих героїв хвилиною мовчання.

За професійне виконання урядового завдання по ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Почесною грамотою районної державної адміністрації нагороджено:

НІКИТЕНКА Вячеслава Григоровича, учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 1 категорії, інваліда 1 групи;

КОРЖЕВСЬКОГО Миколу Леонідовича, учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 3 категорії;

РОГОЗУ Володимира Костянтиновича, учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 2 категорії.
















Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарата районної державної адміністрації