back

Стан та перспективи розвитку освіти району - на Громадській раді при РДА

06 листопада 2019

На своєму п'ятому засіданні, яке відбулося сьогодні, 6 листопада, Громадська рада при Ріпкинській райдержадміністрації обговорила освітянські питання. Участь у засіданні взяла заступник голови РДА Світлана Тризна.

Як організовано харчування в закладах загальної середньої та дошкільної освіти, яке матеріально - технічне, фінансове, кадрове забезпечення освітніх закладів, яка якість надання освітніх послух та який стан справ з оздоровлення дітей району - всі ці питання були в центрі уваги громадських активістів.

Спеціалісти відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту Ріпкинської райдержадміністрації, зокрема, поінформували, що вартість харчування у закладах дошкільної освіти становить 20 гривень на день на одну дитину, з них 50% - складає батьківська плата, 50% – кошти селищних та сільської рад. Багатодітні сім'ї сплачують 50% від батьківської плати. Безкоштовним харчуванням забезпечуються діти з особливими потребами, учасників АТО та з малозабезпечених сімей.

У кожному з 11 закладів загальної середньої освіти району організовано гаряче харчування школярів. Забезпечені безкоштовним харчуванням в розмірі 15 гривень на день діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які навчаються в інклюзивних класах, учні 1-4 класів з малозабезпечених сімей, діти учасників ООС/АТО, переселенців, діти з інвалідністю та діти осіб з інвалідністю внаслідок війни. Всі інші учні харчуються за кошти батьків та сільських рад.

Всього послугами оздоровлення та відпочинку наразі забезпечено 1172 дітей, що становить 72,8% від загальної кількості дітей, які підлягають оздоровленню, із них дітей пільгової категорії 1122 (69,7%). Оздоровчі послуги отримали 354 дітей (22 %), із них дітей пільгової категорії 324 (20,1%). У пришкільних таборах відпочило 818 (50,8%) дітей.

Проблемними питаннями є недостатнє фінансування на придбання путівок, а також - стовідсоткове оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування - деякі опікуни з різних причин відмовляються від будь-яких путівок.

- Райдержадміністрацією постійно приділяється велика увага щодо забезпечення належних умов перебування дітей у закладах загальної середньої та дошкільної освіти, їх харчування, підвозу, забезпечення послугами оздоровлення та відпочинку, - зазначила заступник голови райдержадміністрації Світлана Тризна.

Обговоривши всі питання порядку денного, представники громадськості прийняли відповідні рішення.












Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
районної державної адміністрації