back

Рятувальники провели профілактично-роз'яснювальні бесіди серед жителів приватного житлового сектору

28 жовтня 2019

Рятувальники Чернігівщини з метою недопущення пожеж у приватному житловому секторі, природних екологічних системах, випадків загибелі і травмування людей на них в умовах осіннього періоду здійснюють профілактично-роз’яснювальні заходи та проводять серед громадян протипожежні інструктажі.

Днями фахівці Управління ДСНС України у Чернігівській області та Ріпкинського районного відділу Управління ДСНС України в Чернігівській області за участі представника Даницької сільської ради здійснили рейдове профілактичне відпрацювання на території сіл Даничі, Мутичів та Присторонь.

Рятувальники зустрілись з керівництвом органу місцевого самоврядування, обговорили проблемні питання забезпечення пожежної та техногенної безпеки на території населених пунктів, що входять до сільської ради, а також надали для розміщення на інформаційному стенді профілактичні пам'ятки. Під час проведення подвірних обходів та спілкування з жителями сіл рятувальники оглянули стан опалювальних печей, електромереж, вказали господарям на недоліки та звернули увагу на необхідності постійного їх підтримання у безпечному протипожежному стані, недопустимості експлуатації саморобних або не сертифікованих електрообігрівачів, спалювання сміття і сухої рослинності.

Крім того, надзвичайники нагадали основні правила безпечного використання відкритого вогню, акцентували увагу батьків на постійному контролі за розвагами дітей та застерегли, що в жодному разі не можна залишати малечу без належного нагляду. Господарям помешкань, а також у місцевих торгівельних закладах для розповсюдження серед населення, рятувальники надали профілактичні листівки з короткими інструкціями заходів безпеки, а також дій під час виникнення пожеж, надзвичайних подій, у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

Фахівці Служби порятунку сподіваються, що саме завдяки таким профілактичним заходам населення більш відповідально ставитиметься до питань забезпечення пожежної безпеки у власних оселях, обережного поводження з вогнем на території домогосподарств та під час перебування у природних екологічних системах, що дозволить зменшити ризик виникнення пожеж і трагічних наслідків на них.














За повідомленням Ріпкинського районного відділу
Управління ДСНС України в Чернігівській області