back

До 75-ї річниці вигнання нацистів із України

28 жовтня 2019

День 28 жовтня навіки вкарбований у національну пам’ять українців. Саме цього дня 1944 року з території України було вигнано останнього солдата нацистського рейху.

Відтоді і повсякчас ми вшановуємо воїнів, які ціною неймовірних зусиль повернули на нашу землю мир. Ми глибоко вдячні та низько вклоняємось усім борцям з нацизмом.

Серед мільйонів захисників на різних фронтах героїчно боролися з ворогом майже 16 тисяч солдатів і офіцерів з Ріпкинського району (10 тисяч з них загинуло). Під час окупації Ріпкинщини нацистами вбито півтори тисячі та вивезено в рабство 3054 мирних жителів.

І вже сучасні герої-нащадки переможців нацизму своєю звитягою, мужністю та патріотизмом дають нам привід пишатися і вірити, що Україна переможе, збереже свою волю, єдність і незалежність та здобуде нарешті мирне і щасливе майбутнє для усіх своїх громадян.

Доземно вклоняючись нині усім захисникам і визволителям України, ми як ніколи глибоко усвідомлюємо непереможну велич любові до рідного краю, яка робить нас нездоланними, а нашу віру в перемогу — непохитною.


Голова районної
державної адміністрації
Геннадій ПОЛЯК