back

Ріпкинська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 продовжує співпрацю з благодійною організацією Green Cross Ukraine

12 вересня 2019

Голова РДА Поляк Геннадій сьогодні, 12 вересня, побував з робочим візитом у Ріпкинській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2, де зустрівся, за участі директора закладу Сергія Лебедка, з виконавчим директором Green Cross Ukraine Юрієм Сапігою.

- Відрадно, що благодійна організація Green Cross Ukraine допомагає дітям і нашого району. Ви робите благородну і добру справу, сприяєте комунікативності та розвитку дітей. Приємно, що талановитий вчительський колектив на чолі з директором закладу постійно в русі, експериментуть, вишукують можливості та беруть участь у реалізації різних проектів задля розвитку дітей, - зазначив голова райдержадміністрації Геннадій Поляк, подякував особисто Юрію Сапізі за плідну співпрацю в районі, постійну підримку та організацію оздоровлення учнів Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 та вручив Подяку РДА.

Під час спілкування керівники обговорили співпрацю Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 з Green Cross Ukraine та окреслили подальші кроки впровадження проектів на території району.

Своїм досвідом у сфері вирощування органічної продукції поділилися Костянтин і Валентина Сабельникови, засновники Organic Villa, офіційного постачальника органічної продукції на ринку України та за її межами.

Міжнародна благодійна організація Green Cross Ukraine, штаб-квартира якої розташована в Женеві, а філії є в 30 країнах, включно зі США, країнами Латинської Америки, Західної та Східної Європи, Білоруссю, Японією, Пакистаном, плідно співпрацює з Ріпкинщиною з 2015 року. За сприяння цієї благодійної організації діти району протягом 4 останніх років оздоровлювалися як в Україні, так і за її межами (Швейцарія, Угорщина). У рамках співпраці учні та вчителі беруть участь у семінарах, тренінгах, всеукраїнських та міжнародних конкурсах екологічного спрямування.

Нагадаємо, цьогоріч у лютому Ріпкинська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 виграла 19 тисяч євро від міжнародного благодійного фонду «Зелений Хрест» на створення виробничих інкубаторів «Шкільний сад». На реалізацію грандіозної екологічної ініціативи на цю суму навчальний заклад отримав насіння, матеріали, інвентар, добрива – все, що потрібно для облаштування теплиць. Проект розрахований на три роки. І вже весною на подвір’ї навчального закладу учні заклали екологічні грядки, щоб ознайомитись із технологіями органічного сільського господарства і підприємництва.








Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
районної державної адміністрації