back

Державний Прапор України - це символ вільної людини

23 серпня 2019

З нагоди 28-ї річниці незалежності України та Дня Державного Прапора України сьогодні, 23 серпня, на Ріпкинщині відбулися урочистості.

У Ріпках на Центральній площі представники органів влади, громадськості, військові та учнівська молодь вшанували святиню українського народу - Державний Прапор України.

Почесну місію підняття синьо-жовтого стягу виконали учасник антитерористичної операції Микола Кухар та учень 10 класу Добрянської ЗОШ І-ІІІ ступенів Кирило Піун.

 












 

Учасники заходу поклали квіти до пам’ятних знаків "Борцям за волю і незалежність України", "Козацькому полковнику Мартину Небабі, соратнику Богдана Хмельницького", до пам'ятних знаків та до меморіального комплексу Героям АТО і Небесної Сотні у парку Слави Ріпок.

 







 

Вшанували пам’ять загиблих Героїв-земляків у Вишневому та Великих Осняках.

 


 

 

Урочистості продовжилися у районному будинку культури.

 

Звертаючись до учасників зібрання голова Ріпкинської райдержадміністрації Геннадій Поляк зазначив: «День Державного Прапора – це свято всіх поколінь українців. Це данина поваги символу держави, що пройшов довгий, часом героїчний, часом трагічний шлях. Під рідним прапором український народ утвердив вікову мрію про державність, соборність і самостійність.

Патріотизм, любов до Батьківщини, почуття національного єднання народжується в наших серцях, коли звучить державний гімн і майорить державний прапор. Я впевнений, що кожен із вас, бачачи український прапор, відчуває почуття гордості за свою велику Батьківщину і за свій народ. Синій колір – це Божа сила, а жовтий – віра. Давайте вірити та жити з Божою силою.

День незалежності України - це важливий день для кожного українця, хто вважає себе патріотом України, хто стоїть на захисті українських кордонів, хто вболіває за Батьківщину та примножує її здобутки відданою працею. 28 років тому ми отримали право самостійно будувати власну країну, бути господарями на багатій та прекрасній українській землі.

Сьогодні ми схиляємо голову перед пам’яттю земляків, яких забрала неоголошена війна, які поклали своє молоде життя в ім’я миру на нашій землі. Хай сьогоднішнє й майбутнє покоління, ніколи незабудуть подвиг Героїв-земляків: Дмитра Куриленка, Дмитра Шелупця, Романа Лося та Героя Небесної Сотні - Андрія Мовчана. Давайте докладемо спільних зусиль до нашої спільної мети – зберегти, розбудувати та примножити!

З нагоди Дня Державного Прапора та Дня незалежності України ми вітаємо усіх вас, хто своїми діями докладається до нашої спільної справи – розбудови нової європейської держави – України. Сьогодні наше завдання, завдання усіх громадян України – зробити усе, аби наповнити незалежність нашої держави справжнім змістом, докласти максимум наших зусиль і снаги, аби наблизити пору розквіту України.

І не має значення, де ми народилися: Хмельницькому, Львові, Донецьку чи Одесі, не має значення скільки нам років і якою мовою ми говоримо. Лише одне має вирішальне значення: наша спільна Батьківщина і наше майбутнє. І тільки разом ми можемо його змінити на краще.

Геннадій Поляк та голова районної ради Роман Шупель вручили почесні відзнаки.

Подяку голови Чернігівської обласної державної адміністрації оголошено:

СИДОРЕНКО Лесі Василівні, директору Ріпкинського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

З нагоди Дня незалежності України Почесною грамотою районної державної адміністрації нагороджено:

БАЙРАКА Володимира Олексійовича, тракториста – машиніста сільськогосподарського виробництва МТП ТОВ ім. Шевченка;

ВДОВЕНКА Сергія Івановича, електрогазозварника – врізальника КП «Водопостач» Ріпкинської селищної ради;

ГОЛІКА Олександра Івановича, голову Ріпкинської районної організації Чернігівського обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля;

СУСЛУ Михайла Федоровича, директора Ріпкинської школи мистецтв, заслуженого працівника культури України;

ТКАЧЕНКА Володимира Миколайовича, Новояриловицького сільського голову.

 






 

Гарною традицією під час урочистостей до Дня Державного Прапора та Дня незалежності України стало вручення паспортів громадянина України молодим людям. Перші документи 15 юнакам та дівчатам з усієї Ріпкинщини вручили голова райдержадміністрації Геннадій Поляк, голова районної ради Роман Шупель та т.в.о. завідувача Ріпкинського РС управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області Людмила Апанасенко.

 

Святковий настрій та неймовірні позитивні емоції учасникам урочистостей подарували виступи Академічного ансамблю пісні і танцю «Сіверські клейноди» Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

 




 


Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
районної державної адміністрації