back

На двадцять другій сесії районної ради депутати прийняли низку важливих рішень

21 серпня 2019

Пленарне засідання двадцять другої сесії Ріпкинської районної ради сьомого скликання відбулося сьогодні, 21 серпня.

У його роботі взяв участь голова райдержадміністрації Геннадій Поляк.

Відкриваючи сесію, голова районної ради Роман Шупель поінформував присутніх, що районна виборча комісія, в порядку заміщення депутата Петра Головача, який достроково припинив повноваження та зареєстрований депутатом обласної ради, прийняла постанову про визнання обраним та зареєструвала депутатом районної ради наступного за черговістю кандидата від політичної партії «Наш край» - Віктора Сусла.

Після включення до порядку денного деяких питань, народні обранці розпочали свою роботу.

У ході засідання депутати затвердили звіт про виконання районного бюджету за І квартал 2019 року та внесення змін до рішення районної ради від 21 грудня 2018 року «Про районний бюджет на 2019 рік».

Також депутати прийняли рішення про ліквідацію Ловинської ЗОШ І ступеня та Гучинської ЗОШ І-ІІ ступенів Ріпкинської районної ради Чернігівської області.

- Потрібно не забувати, що ми працюємо у правовому полі. Діти будуть довозитись до опорних шкіл. Для підвозу з Гучина буде придбано новий шкільний автобус. Також вже організовано з вересня підвіз учнів по Ріпках з "Дякової гори" та станції "Голубичі" до шкіл і в зворотному напрямку. Вчителям запропоновані місця роботи в інших школах району, - зазначив голова райдержадміністрації Геннадій Поляк. Також, з січня 2020 року Кабмін заклав наступний етап підвищення зарплат учителів — на 20-70% з акцентом на підтримці молодих фахівців.

Народні обранці затвердили районну програму «Організація харчування учнів у І семестрі 2019-2020 навчального року", підтримали надання згоди на безоплатне прийняття друкованої продукції НАПН України, перейменування Ріпкинського районного історико-краєзнавчого музею та затвердження його Статуту в новій редакції, затвердили список присяжних Ріпкинського районного суду Чернігівської області.

Депутатами підтримано внесення змін у Положення про проведення конкурсу на посади педагогічних працівників комунальної установи Ріпкинський ІРЦ Ріпкинської районної ради Чернігівської області, внесення змін до рішення районної ради від 15 лютого 2017 року «Про районну програму надання матеріальної допомоги громадянам району та відзначення громадян Почесною грамотою районної ради» та внесення змін до рішення 2-ї сесії районної ради від 30 грудня 2015 року «Про обрання постійної комісії районної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку району та з питань комунальної власності».

З усіма рішеннями, прийнятими на двадцять другій сесії сьомого скликання, можна ознайомитись на офіційному вебсайті районної ради.














Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
районної державної адміністрації