back

Як відзначатимемо головні державні свята України

19 серпня 2019

Організаційні питання запланованих на Ріпкинщині тематичних заходів з нагоди Дня Державного Прапора та Дня незалежності України обговорили сьогодні, 19 серпня, на засіданні оргкомітету з підготовки свята під головуванням заступника голови РДА Світлани Тризни.

5 серпня 2019 року затверджено районний план заходів.

Зокрема, 14 серпня по 30 серпня 2019 року в архівному відділі районної державної адміністрації (вул. Соборна, 2, смт Ріпки) експонується фотодокументальна виставки «До 28-ї річниці незалежності України».

23 серпня 2019 року на центральній площі смт Ріпки відбудеться урочиста церемонія підняття Державного Прапора України, ушанування пам'яті героїв, які віддали своє життя, захищаючи свободу і незалежність України та покладання квітів до пам'ятних знаків.

Далі урочистості продовжаться у районному будинку культури, де відбудеться районна акція «Я – громадянин України», під час якої молодим людям, яким виповнилося 14 років, вручатимуть паспорти громадянина України. Також планується вручення обласних та районних відзнак.

Під час урочистостей заплановано святковий концерт за участю Академічного ансамблю пісні і танцю «Сіверські клейноди» Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

24 серпня 2019 року 09:30 Ріпкинщина долучиться до загальнонаціональної хвилини мовчання.

Цього дня у Свято-Миколаївському храмі селища Ріпки та в усіх храмах району проведуть молебені за Україну.

О 17:00 на стадіоні «Колос» у Ріпках відбудеться чемпіонат Чернігівського району з футболу «Штурм» (Ріпки) – «Олімпік» (М.-Коцюбинське).

О 18:00 у Ріпках біля районного будинку культури відбудеться святковий концерт.

У населених пунктах району також 23-24 серпня відбудуться тематичні заходи, покладання квітів до пам'ятних знаків та святкові концерти.






Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
районної державної адміністрації