back

У пришкільних таборах Ріпкинщини відпочило понад 800 дітей

03 липня 2019

Для більшості дітей нашого району відвідування пришкільних таборів – це єдина можливість організованого відпочинку.

Цьогоріч в районі організовано роботу 11 пришкільних таборів з денним перебуванням учнів на базі Добрянської, Замглайської, Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2, Радульської, Великозліївської, Вербицької, Новоукраїнської, Новояриловицької Олешнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Гучинської ЗОШ І-ІІ ступенів та Ріпкинської гімназії імені Софії Русової. До Замглайського табору підвозилися діти з Ловинської ЗОШ І ступенів та Вишнівської ЗОШ І-ІІ ступенів.

У пришкільних таборах відпочило 818 дітей, що складає 51,3 % від загального контингенту учнів 1-10 класів. Табірна зміна тривала з 27 травня по 13 червня 2019 року.

Особлива увага — дітям соціально вразливих категорій.

У пришкільних таборах відпочили діти пільгових категорій:

- діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування – 11 осіб;

- діти осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до п.19 ч.1 ст.6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» – 64;

- діти з інвалідністю – 9;

- діти, потерпілі від наслідків Чорнобильської катастрофи – 255;

- діти з багатодітних та малозабезпечених сімей – 199;

- талановиті та обдаровані діти – 56;

- діти працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села –88;

- діти, які взяті на облік службами у справах дітей як такі, що перебувають у складних життєвих обставинах – 14;

- рідні діти батьків-вихователів або прийомних батьків, які проживають в одному дитячому будинку сімейного типу або в одній прийомній сім’ї – 2;

- діти, які перебувають на диспансерному обліку – 96;

- діти, одному з батьків яких встановлено інвалідність І або ІІ групи – 3;

- діти, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи – 1.

На організацію роботи пришкільних таборів, як і планувалось, використано із районного бюджету 418,6 тисячі гривень. Один день перебування дитини в таборі складав 36,8 гривні.

Загалом на організацію харчування дітей використано 273 тисячі гривень, на екскурсії та канцтовари - 136,5 тисячі гривень, на медичні та дезінфікуючі засоби - 9,1 тисячі гривень. Вперше за останні роки у їдальнях закладів освіти, на базі яких функціонували пришкільні табори, оновлено кухонний і столовий посуд. На придбання столових приборів, посуду для перших та других страв витрачено 40,7 тисячі гривень.

У пришкільних таборах для дітей організовано цікаве дозвілля: заходи до Міжнародного дня захисту дітей, заходи патріотичного спрямування, спортивні змагання, екскурсії тощо. Також працювали різноманітні гуртки.

На базі Ріпкинської гімназії імені Софії Русової, Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, Замглайської, Добрянської, Новояриловицької, Олешнянської, Новоукраїнської, Вербицької, Радульської ЗОШ І-ІІІ ступенів працювали літні мовні школи з англійської мови. Заняття проводили досвідчені педагоги, а також з дітьми працювали волонтери. Так, у Ріпкинській гімназії імені Софії Русової організовано роботу мовного табору за участі волонтера міжнародного проекту «Go Camp» Тодда Мартіна Бучковича.

Обдаровані та талановиті учні району мають можливість долучитися до обласної літньої школи для обдарованих та талановитих дітей, яка працює на базі дитячого табору «Юний турист» с. Количівка Іванівської ОТГ Чернігівського району. Учасником І зміни (англійський профіль) став Назар Лук'яшко, учень 9 класу Ріпкинської гімназії імені Софії Русової, переможець ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів (англійська мова, диплом ІІ ступеня).

Наразі проводиться районний етап огляду-конкурсу на кращий заклад відпочинку району у 2019 році. Переможці візьмуть участь обласному етапі конкурсу.


За повідомленням відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту
Ріпкинської районної державної адміністрації