back

Робочий візит голови РДА у Сиберізьку та Гучинську громади

24 липня 2019

Голова Ріпкинської райдержадміністрації Геннадій Поляк разом із керівницею апарату РДА Тетяною Кухаренко сьогодні, 24 липня, здійснили робочий візит у Сиберізьку та Гучинську сільські ради.

Спільно з головами сільських рад Геннадій Поляк обговорив результати роботи громад та перспективи розвитку.

До складу Сиберізької сільської ради входять с. Сибереж та с. Великі Осняки, проживає 466 осіб. На території ради функціонує фельдшерський пункт, будинок культури та сільська бібліотека. Працюють сільськогосподарські підприємства - ТОВ ім. Шевченка, СГ «Пролісок», ТОВ "Україна", ФГ «Полісся Агрогруп», ТОВ "ЧІМК", торгівельне обслуговування населення забезпечують 2 магазини.

У Сибережі голова РДА оглянув фельдшерський пункт. Цьогоріч для закладу за кошти державного бюджету придбано меблі медичного призначення та медобладнання. У серпні поточного року очікують придбання офісних меблів. Всього для Сиберізького ФП коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку виділено 137,9 тисячі гривень.

Також днями розпочнеться капітальний ремонт приміщення фельдшерського пункту. На ці цілі виділено 236,6 тисячі гривень коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку.











У Гучині голова РДА Геннадій Поляк оглянув Гучинську ЗОШ І-ІІ ступенів, де очікують 1 вересня 25 учнів. Голова райдержадміністрації обговорив з директором закладу та працівниками питання малокомплектності, ремонту приміщення, матеріально-технічного забезпечення, підвозу дітей та вчителів.

Далі у приміщенні сільської ради аби поспілкуватися та почути проблеми населення, Геннадій Поляк та Тетяна Кухаренко зустрілися з депутатами та жителями села.

Під час спілкування голова РДА зазначив, що наразі стоїть питання функціонування Гучинської ЗОШ І-ІІ ступенів, так як там налічується гранична чисельність учнів - 25. Проте він наголосив, що наразі з боку райдержадміністрації питання закриття закладу не розглядається. Заклад працює, утримується в належному стані, проводяться поточні ремонтні роботи.

Геннадій Поляк наголосив, що сільські голови повинні покращувати співпрацю рад із орендарями землі щодо підвищення орендної плати, можливості укладання нових договорів оренди землі для наповнення бюджету.

Також він зазначив, що жоден житель району, навіть у найвіддаленіших населених пунктах, не повинен залишатися поза увагою. Всі люди повинні отримувати повноцінні транспортні, соціальні, медичні, освітні, культурні послуги.

Жителі порушували питання відкриття дошкільної групи для дітей у селі, забезпечення медичними послугами лежачих хворих вдома.

До складу Гучинської громади входять 3 населених пункти - с. Гучин, с. Ямище та с. Трудове. Населення ради складає 445 осіб. Крім школи, у Гучині працює фельдшерський пункт, будинок культури, сільська бібліотека та сільськогосподарське підприємство ТОВ "Україна".

Також Геннадій Поляк оглянув ФАП Гучинський ФАП та поспілкувався із завідувачкою закладу щодо потреб для належного функціонування. Незабаром у ФАПі розпочнуться ремонтні роботи. Відповідно розпорядження Кабінету Міністрів України від 10 липня 2019 р. № 500-р на капітальний ремонт приміщення ФАПу в с. Гучин виділено 60 тисяч гривень субвенції з державного бюджету.

Загалом відповідно цього розпорядження Ріпкинському району виділено 8 мільйонів 141 тисяча гривень субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку, в тому числі на потреби медичних закладів - 510 тисяч гривень.




















Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
районної державної адміністрації