back

Протидія нелегальній міграції

28 травня 2019

Порушник міграційних правил – людина без прав та обов’язків. Мігранти, які незаконно перебувають в Україні не можуть легально працювати та сплачувати податки, тому їхня праця зазвичай використовується у тіньових та кримінальних схемах. Порушниками законодавства є також і приймаюча сторона – роботодавець та власник житла. Тому громадянським обов’язком кожного є уважне ставлення до оточуючих як з метою захисту і своїх близьких від можливих протиправних дій, так і для захисту інтересів самих мігрантів, які через об’єктивні причини нелегально перебувають у нашій країні. Порушення міграційних правил не обов’язково призводить до видворення, звернувшись до до міграційної служби можна оформити необхідні документи для продовження терміну тимчасового перебування чи проживання.

Враховуючи важливість дотримання міграційних правил як для суспільства в цілому, так і для кожної людини зокрема, Державна міграційна служба України щороку вдосконалює взаємодію з правоохоронними органами, результатом чого є збільшення кількості виявлених та притягнутих до відповідальності порушників міграційного законодавства.

Згідно Плану спільних заходів в рамках проведення міжвідомчої спеціальної профілактичної операції СБУ, АДПС, МВС та ДМС України щодо виконання «Плану взаємодії УДМС, УМВС України в Чернігівській області щодо контролю за дотримання іноземними громадянами законодавства України в сфері міграційної політики», згідно графіку спільних заходів по виявленню порушників міграційного законодавства на протязі квітня 2019 року співробітниками Ріпкинського РС УДМС України в Чернігівській області спільно з представниками відділу прикордонної служби ВП «Добрянка», співробітниками СРПП, дільничними офіцерами поліції Ріпкинського ВП ЧВП ГУНП в Чернігівській області та представниками органів самоврядування було відпрацьовано ринки, вокзали, готелі, підприємства, які розташовані на території Ріпкинського району Чернігівської області. Під час відпрацювання виявлено громадянина Турції, 1983 р.н., котрий порушив правила перебування на території України, проживав без реєстрації. Складено адміністративний протокол за ст.203 ч.1 КУаАП та рішення про примусове повернення.

Під час проведення спільно з представником відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Чернігівській області перевірки одного з підприємств, були виявлені громадяни, які працювали незаконно.

Шановні громадяни, просимо бути пильними та у разі виявлення випадків незаконного перебування іноземних громадян чи осіб без громадянства на території нашої держави, повідомляти до Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області.


Ріпкинського районного сектору
Управління Державної міграційної служби України
в Чернігівській області