back

Година народознавства «Як правильно називати родичів»

23 травня 2019

Сім'я, як основний елемент суспільства, була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. Завдяки сім'ї міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу.

15 травня відзначається Міжнародний день сім’ї. З цієї нагоди в читальному залі районної бібліотеки для дорослих відбулась година народознавства «Як правильно називати родичів». Участь у заході взяли учні Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2.

Із віку у вік, із покоління в покоління складається, пишеться і переповідається історія держави, окремих її регіонів, сіл, міст, історія кожного роду. Саме про це говорила з дітьми бібліотекар читального залу Алевтина Жагловська.

Під час заходу учасники згадали про Тараса Шевченка, про калину - символ України, обговорили книгу «Наш родовід: хто кому ким доводиться», де описано, як шанували колись люди своїх родичів, значення слів – термінів про рідню: хто такий дівер – брат чоловіка, шурин – брат жінки, зовиця – чоловікова сестра.


За повідомленням відділу культури і туризму
Ріпкинської районної державної адміністрації