back

Керівники району привітали з успішним завершенням навчального року

24 травня 2019

Останній дзвоник пролунав сьогодні, 24 травня, у закладах загальної середньої освіти Ріпкинщини. Він сповістив про успішне закінчення 2018-2019 навчального року.

Щирі слова вдячності учнів учителям, емоційні напутні промови наставників, квіти, художні номери, квести, флешмоби та, власне, останній дзвоник - все це наповнювало програми святкування завершення навчального року у закладах.

Привітали з цим яскравим та незабутнім святом шкільні громади

Замглайської та Вербицької ЗОШ І-ІІІ ступенів голова райдержадміністрації РДА Геннадій Поляк та заступник голови РДА Світлана Тризна.

- Це свято завжди урочисте, радісне і водночас хвилююче. Особливо для випускників, для яких шкільний дзвоник лунає дійсно востаннє. Звісно, ви чутимете його мелодію ще багато разів, приводячи до школи своїх дітей, а пізніше й онуків. Ще вчора вас називали «Діти – наше майбутнє», а відсьогодні вам, молодим і талановитим, самостійно приймати свідомі рішення, здобувати досвід. Головне, будьте чесними і добрими людьми. Бажаю вам знайти власну життєву стежку, стати гідними громадянами нашої держави. Цінуйте любов і підтримку ваших батьків, дідусів і бабусь.

Для школярів останній дзвоник – це старт літніх канікул. Бажаю вам добре і змістовно відпочити, набратись незабутніх вражень та сил перед початком нового етапу навчання.

Шановні вчителі, дякую вам за вашу самовіддану працю, невтомний творчий пошук, за турботу і знання, які ви віддаєте своїм вихованцям. Бажаю нових успіхів, життєвих сил і натхнення,– звернувся до учасників свята Геннадій Поляк. Керівники вручили педагогам Почесні грамоти райдержадміністрації та подарунки для закладів.

Цього навчального року на Ріпкинщині 120 випускників-одинадцятикласників. Для освітян району навчальний рік був особливим: вже 189 першокласників Ріпкинщини навчалися за концепцією Нової української школи. Нагадаємо, що з вересня 2017-го перші класи Ріпкинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 стали учасниками всеукраїнського експерименту та почали вчитися за новим освітнім стандартом початкової школи.

На осучаснення освітнього середовища початківців використано 423 тисячі гривень з державного бюджету та 49,2 тисячі гривень з районного. Загалом з початку 2018-2019 навчального року значно оновлено матеріально-технічну базу закладів загальної середньої освіти району, освоєно майже 4 мільйони гривень з різних джерел фінансування.

В районі активно впроваджується інтеграція дітей з особливими потребами в освітній простір: 17 таких дітей навчалися у 15 інклюзивних класах за однією партою зі своїми однолітками. Прийнято рішення у Ріпкинській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 створити інклюзивно-ресурсний центр, що дозволить повністю задовольнити потребу в наданні освіти дітям з особливими освітніми потребами.

Під час канікул працюватимуть табори для більше 700 учнів з денним перебуванням на базі 11 закладів загальної середньої освіти, заплановано проведення 9 літніх шкіл з іноземних мов.

Школярам району літні канікули, старт яким дають нинішні останні дзвоники, обіцяють цікавий та веселий відпочинок.

Почесною грамотою районної державної адміністрації нагороджено:

ГОЛОВКО Валентину Олексіївну, учителя початкових класів Вербицької ЗОШ І-ІІІ ступенів,

ФРИЗА Тараса Богдановича, учителя фізичної культури Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2,

ЧУЧВАГУ Валентину Андріївну, учителя української мови та літератури, класного керівника 11 класу Замглайської ЗОШ І-ІІІ ступенів, за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, значні досягнення у справі навчання та виховання підростаючого покоління та за підсумками навчального року;

ЧУЧВАГУ Олексія Петровича, учителя-пенсіонера Замглайської ЗОШ І-ІІІ ступенів, за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, значний внесок в розвиток освіти закладу та з нагоди 70-річчя від дня народження;

ЄВИЧ Оксану Анатоліївну, педагога-організатора Замглайської ЗОШ І-ІІІ ступенів, за сумлінну працю, високий професіоналізм, значні досягнення в модернізації системи учнівського самоврядування в закладі.






















Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації