back

Про оздоровлення та відпочинок дітей району говорили на профільній комісії

16 травня 2019

Як проводитиметься оздоровлення та відпочинок дітей району влітку цього року, враховуючи минулорічний досвід, обговорювали сьогодні, 16 травня, на засіданні профільної районної міжвідомчої комісії під головуванням заступника голови РДА Світлани Тризни.

Як зазначила головний спеціаліст відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту РДА Антоніна Мохнач, за прогнозованими показниками на зазначені потреби планується використати майже 450 тисяч гривень з районного бюджету.

Відпочинок та оздоровлення дітей району в поточному році здійснюватимуть відділ освіти, сім’ї, молоді та спорту районної державної адміністрації та комунальне некомерційне підприємство «Ріпкинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», також діти оздоровлятимуться за кошти батьків, профспілок та спонсорські кошти. Дітей своїх працівників забезпечать відпочинком ДП «Добрянське лісове господарство та ТОВ «Папернянський кар’єр скляних пісків».

Загалом заплановано забезпечити оздоровленням та відпочинком 972 дітей.

Головне завдання - стовідсоткове оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, максимальне забезпечення відпочинком та оздоровленням дітей учасників АТО. В пріоритеті - діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, діти з інвалідністю, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи, діти, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків, діти, які перебувають на диспансерному обліку, талановиті та обдаровані діти, діти працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села, діти внутрішньо переміщених осіб, діти, взяті на облік службою у справах дітей як такі, що перебувають у складних життєвих обставинах, та рідні діти прийомних батьків, які проживають в прийомній сім’ї.

Планується активна робота у районі 14 пришкільних літніх таборів (із них 3 - в Любецькій ОТГ) з 27 травня по 13 червня, а також відпочинок в обласних закладах оздоровлення, всеукраїнських профільних установах, розташованих, зокрема, на узбережжі Чорного моря та в Карпатському регіоні.


















Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації