back

Геннадій Поляк провів нараду з керівниками правоохоронних структур району

08 травня 2019

Сьогодні, 8 травня, голова райдержадміністрації Геннадій Поляк провів нараду з керівниками силових структур щодо ситуації в районі.

Керівники поінформували про заходи, здійснені протягом тижня для забезпечення законності та правопорядку на території району.

За інформацією т.в.о. начальника Ріпкинського РВ УДСНС України в Чернігівській області Андрія Швачка протягом двох тижнів в районі відбулось 7 пожеж, спричинених загорянням сухої трави. За звітний період у пожежі загинула жителька м. Славутич. Керівник відділення поінформував, що підрозділ знаходиться в постійній готовності до виконання рятувальних заходів. Рятувальники взаємодіють з органами місцевого самоврядування для вирішення організаційних та матеріальних питань.

Про свою роботу звітували керівники прикордонних підрозділів, які розташовані на території району. Зокрема, Микола Кухар, начальник оперативно-розшукового відділу ДПСУ, доповів, що обстановка на ділянці відповідальності залишається стабільно-напруженою. Виявлено один випадок браконьєрства на річці Сож. Керівник звернув увагу на існуючу проблему з маломірними плавзасобами, які розкидані по всьому берегу у прикордонних населених пунктах, що є порушенням вимог базування маломірних плавзасобів і ускладнює роботу прикордонної служби. З метою усунення даного недоліку є необхідність у проведенні роз’яснювальної роботи з місцевим населенням, які є власниками маломірних плавзасобів як з боку правоохоронних органів, так і зусиллями органів виконавчої влади.

У продовження обговорення ситуації у прикордонні начальник відділу прикордонної служби «Добрянка» Олександр Сайко та т.в.о. начальника впс «Задеріївка» Ігор Артеменко поінформували про стан справ на ділянках відповідальності. Так, на пункті пропуску через державний кордон почастішали випадки виявлення осіб, які перебували на тимчасово-окупованих територіях. Також на пункті пропуску «Нові Яриловичі» виявлені наркотичні речовини. Зафіксовані випадки порушення державного кордону. У зв’язку з поминальними днями збільшився пасажиро-транспортний потік. А от на водних об’єктах прикордонної смуги спостерігається активізація незаконного вилову риби браконьєрами. З метою призупинення даної діяльності запроваджене спільне патрулювання на контрольному пункті при в’їзді в с. Задеріївка.

У плановому режимі працює Ріпкинський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки. Військовий комісар Ріпкинського РТЦК та СП Володимир Маковка поінформував про роботу підрозділу Збройних Сил щодо відбору кандидатів на військову службу за контрактом. На даний час проводиться активна робота щодо проведення призову громадян на строкову військову службу з метою якісного виконання завдання, визначеного Указом Президента.

Михайло Голомозик, заступник начальника Ріпкинського ВП ЧВП ГУНП в Чернігівській області, поінформував, що протягом тижня надзвичайних подій у районі не відбулось. Особовий склад відділення поліції готовий до виконання завдань з охорони громадського порядку під час проведення у районі заходів 9 травня.

Голова райдержадміністрації Геннадій Поляк запросив керівників правоохоронних органів взяти активну участь у святкуванні Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, докласти усіх зусиль для забезпечення правопорядку на території району та закликав керівників до тісної співпраці у вирішенні всіх нагальних питань.












За повідомленням головного спеціаліста по взаємодії
з правоохоронними органами,
оборонної та мобілізаційної роботи
апарату районної державної адміністрації