back

Керівники району привітали ветерана Другої світової війни

07 травня 2019

З нагоди Дня пам’яті та примирення і 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні сьогодні, 7 травня, керівництво району відвідало вдома учасника бойових дій Другої світової війни Савелія Лукича Одинця, що проживає в селі Буянки.

Голова Ріпкинської райдержадміністрації Геннадій Поляк, вітаючи ветерана, зазначив, що День Перемоги — свято, передовсім, учасників Другої світової, чия бойова звитяга стала взірцем для усіх молодших поколінь військовослужбовців.

- Ми низько вклоняємося вам за перемогу, за бойову та трудову звитягу, за те, що підняли країну з руїн, що виховали достойних дітей та онуків, - звернувся до героя Другої світової війни Геннадій Поляк.

Зі словами вдячності звернулися до Савелія Лукича голова районнї ради Роман Шупель, голова районної організації ветеранів України Ірина Вольська-Баскевич та вишнівський сільський голова Таїсія Теребило.

Савелій Лукич Одинець народився 5 лютого 1926 року у Буянках, учасник бойових дій Другої світової війни з червня 1944 року по квітень 1945 року.

У жовтні 1943 року польовим військкоматом призваний до лав Червоної Армії. Брав участь у бойових діях, що проходили біля м. Псков та на території Естонії, Латвії, Японії, а також - у форсуванні Дніпра. У подальшому проходив службу в десантній частині спеціального призначення кулеметником і розвідником на Ленінградському фронті і в Прибалтиці. Був двічі поранений. 15 квітня 1950 року демобілізований з армії. Закінчив педагогічні училище і інститут. 48 років до виходу на заслужений відпочинок вчителював у школі в селі Свинопухи, так найменувалось село Вишневе до 1961 року, де і зустрів свою майбутню дружину Ганну Володимирівну. Разом виховали трьох дітей, які нині турбуються про ветерана.

У 1998 році обраний головою первинної ветеранської організації Вишнівської сільської ради. Займає активну життєву позицію, учасник заходів з національно-патріотичного виховання молоді, за відвагу та мужність нагороджений численими орденами та медалями Другої світової війни.

Очільники району привітали ветерана з Днем Перемоги, побажали міцного здоров'я, довгих років життя у теплому родинному колі, злагоди, миру вручили матеріальну допомогу, квіти та листівку від голови Чернігівської обласної державної адміністрації Олександра Мисника та голови Чернігівської обласної ради Ігоря Вдовенка «З Днем Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні».

Також під час спілкування ветеран Другої світової війни поділилвся спогадами із свого героїчного життєвого шляху.












Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації