back

Геннадій Поляк: влада всіляко допомагатиме постраждалим від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

25 квітня 2019

На Ріпкинщині проживає понад 13 тисяч постраждалих громадян внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, з них 260 — ліквідатори.

Напередодні 33-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС вчора, 24 квітня, керівники району зустрілися з людьми, які стали на захист країни та постраждали від невидимого ворога.

— Ця трагедія поставила перед нашою державою та людством загалом величезну кількість проблем. Краще за вас ніхто не знає, які випробування випали на вашу долю в Чорнобилі, і які випробування ви проходите щодня ось уже 33 роки. Адже ціною перемоги стало втрачене здоров’я і тяжкі спогади, які непідвладні часу, — зазначив голова райдержадміністрації Геннадій Поляк, звертаючись до ліквідаторів та постраждалих.

Він зауважив, що в районі ефективно реалізується низка державних програм, спрямованих на виплату компенсацій, допомог, пільгових пенсій, організацію оздоровлення, медичне забезпечення зазначених категорій громадян.

- Ми не маємо жодного права забувати про Чорнобильську трагедію. Наш спільний обов’язок — не залишати ліквідаторів і всіх громадян, які постраждали від наслідків цієї страшної аварії, на самоті зі своїми проблемами. Ці люди завжди повинні бути оточені увагою і турботою, а проблеми, що виникають, своєчасно вирішуватися, — наголосив Геннадій Поляк та вручив ліквідаторам відзнаки райдержадміністрації.

У заході також взяли участь голова районної ради Роман Шупель, секретар Ріпкинської селищної ради Людмила Литвинюк, керівники районних закладів та установ, які безпосередньо обслуговують чорнобильців, ліквідатори та представники Ріпкинської районної організації Чернігівського обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля.

Під час зустрічі обговорили питання соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, а саме про надання пільг та проведення оздоровлення, про медичне обслуговування чорнобильців, урядову програму «Доступні ліки».

За професійне виконання урядового завдання по ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, активну громадську діяльність Почесною грамотою районної державної адміністрації нагороджено:

- АНДРОСЕНКА Віктора Івановича, учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 2 категорії;

- ТКАЧЕНКА Михайла Івановича, учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 1 категорії, інваліда Чорнобиля ІІІ групи;

- СТЕГАНЦЕВА Василя Георгійовича, учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 1 категорії;

- СЕМЕНДЯЯ Олександра Миколайовича, учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 1 категорії.










Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації