back

На Ріпкинщині стартувала освітня реформа

24 квітня 2019

На розширеному засіданні колегії райдержадміністрації, яке відбулося вчора, 23 квітня, завідувач районним методичним кабінетом при відділі освіти, сім’ї, молоді та спорту РДА Тетяна Новик поінформувала про успішний старт Нової української школи в районі.

Тетяна Новик зазначила, що з вересня 2017-го перші класи ста українських шкіл почали вчитися за новим освітнім стандартом початкової школи. Ріпкинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 стала учасником всеукраїнського експерименту.

У 2018-2019 навчальному році до перших класів закладів загальної середньої освіти району зараховано 189 учнів та створено всі умови для навчання.

Для організації роботи перших класів району використано 423 тисячі гривень з державного бюджету та 49,2 тисячі гривень з районного. Загалом з початку 2018-2019 навчального року значно оновлено матеріально-технічну базу закладів загальної середньої освіти району, освоєно майже 4 мільйони гривень з різних джерел фінансування.

За словами Тетяни Полегешко, Нова українська школа – це довготермінова реформа, яка буде запроваджуватися поетапно. Тож з упевненістю стверджувати, наскільки успішною вона є, зможемо аж у 2030 – коли сьогоднішні першокласники стануть випускниками. На сьогодні наші успіхи залежать від тісної взаємодії між учнями, вчителями, батьками, за підтримки органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.




















Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації