back

Семінар для безробітних «Великдень: традиції святкування, обряди та звичаї»

23 квітня 2019

В рамках культурно-просвітницького проекту Чернігівського обласного центру зайнятості «Збережемо традиції предків» 19 квітня у Ріпкинській районній філії відбувся семінар відбувся для безробітних жінок та тему «Великдень: традиції святкування, обряди та звичаї» за участю місцевої майстрині Будник Світлани та її вихованців.

На заході вони презентували свої вироби та мистецтво «Петриківського розпису», провели для присутніх тематичний майстер клас.

Учасникам заходу розповіли про історію виникнення свята, про традиції святкування, обряди та звичаї. Також присутні мали змогу особисто спробувати створити писанку, прикрасивши її «Петриківським розписом».

Метою даного заходу є спрямування на самозайнятість та підтримку підприємницьких ініціатив безробітних шляхом популяризації ідеї відродження традиційних національних ремесел, збереження традицій та обрядів, виготовлення предметів народного декоративно-вжиткового мистецтва .

Фахівці служби зайнятості переконані, що будь-яке захоплення, в тому числі й декоративно-ужитковим мистецтвом, може перетворитися на улюблену справу, яка приноситиме дохід.








За повідомленням Ріпкинської районної філії
Чернігівського обласного центру зайнятості